lördag 16 april 2011

Resumé ....



Det är väl nu det börjar, förstås.

Det är nu alla sommarhusgästerna kommer och där var massor med kunder med stockholmsdialekt och där var många familjer från Norge (dom flesta från Oslo) och någon dansk familj och alla har dom sommarhus här i närheten och alla handlade dom som om jordens undergång vore nära och jag sprang mellan mejerikylen och andrakassan och tog mig kaffe vid femtiden och så nytt rally!

Ära vare Mattias som tog hand om det mesta av spelet, annars vet jag inte hur det hade gått.

Och underbara Emmeline satt i förstakassan och gjorde det med den äran!

När någon timme återstod av kvällen, fick hon sms av en väninna som berättade om en hästtävling just idag, där hästen som hoppat brutit benet.

"Benet bara hänger och slänger ...", stod det.

Efter ytterligare en stund kom nästa sms; då hade hästen avlivats.

Om det pratade vi en hel del och jag tänkte på hur ledsen någon ska vara ikväll.

Just innan stängning hade jag en man från Canada i kassan.

Han var från Quèbec och berättade att han arbetar här under vår och sommar, sedan drar han vidare när det blir vinter.

Och så fick jag veta att mannen som satt i rullstol och brukade skojblinka till mig när han kom med sina Lottokuponger - han som visste hur orolig jag var i början -, den mannen är nu död.

Tänk .., det kändes rent ledsamt.

Nu ska jag krypa i säng.

En ny arbetsdag stundar i morgon och jag har ont i precis varenda led och pv har masserat med Elmore Oil, en slags liniment som jag fått av min syster i Australien - som också har problem med sina leder -.

Har jag inte sagt det förut, så säger jag det nu: pv är världens snällaste människa!

Godnatt!

7 kommentarer:

Monica sa...

Det känns lite som sommarhetsen börjat redan, kul beskrivning: som jordens undergång, nog tänkt lite åt det hållet också när jag sett flera fyllda kundvagnar i samma familj, lite kan jag undra vad de ska ha allt till? Å andra sidan har jag inte med det att göra;-)

Bloggblad sa...

Du är bara för makalöst duktig att sätta alla dina intryck på pränt.

Tur att du fått en massör - det hade jag en när vi var nygifta... numera säger han "jag får ont i tummen", men det får han minsann inte av att massera båten hela dagarna. Suck.

Elisabet. sa...

Monica: de övriga i personalen har vittnat om hur det sommartid är en helt annan butik, med jättelånga köer och hur många turister som helst!

Bloggblad: haha ...-)

Jag högläste dina rader för honom.

"Ja, men så står segelbåten på land också ...", svarar han skrattande.

mossfolk sa...

Ja, det kan jag just tänka mig att det är stor skillnad på sommar och vinter. Och jag tycker att det är så roligt att läsa om dina arbetsdagar. Som mest om alla små möten kanske :)

baratradgard sa...

Så där är det i mitt sommarviste Torekov också. Plötsligt invaderas matbutiken av 08-or och det finns inte en vara hemma! Hyllorna gapar tomma. Och jag undrar varje år om inte ägaren kan planera lite bättre - jag menar de vet ju precis hur det blir varje år vid påsk och midsommar.

Intressant hur du plötsligt fått en ny "familj" med alla dess sorger och glädjeämnen.

Bloggblad sa...

Vår båt står också på land, utanför garaget. Per är där HELA dagarna. Och jag som trodde att båten var både färdig och välskött, inte anade jag att det fanns så mycket att fixa och greja med. Men jag vet ju nu hur mycket jag älskar att åka ut i den, så det gör mig inget.

Anonym sa...

buy zdLTQVPG [URL=http://www.ugg--outlet-online.blogspot.com/]australian ugg boots[/URL] , for special offer jEcymfTK [URL=http://www.ugg--outlet-online.blogspot.com/ ] http://www.ugg--outlet-online.blogspot.com/ [/URL]