söndag 31 juli 2011

I flera timmar ...


Det blir till att sitta inomhus (regnet vräker ner!!!) när främmandet (som inte är nåt "främmande" i den bemärkelsen ...) kommer och det blir flera timmar av ihärdigt pratande.

Kring bordet sitter två bröder från södra England, där är Sonja och Gösta och deras son och dotter med man och barn och så vi själva.

Och Harry och Alice (som är en Jack Russel och liknar Nelly).

Allt surras det om!

Det är prat om vad som hände i Norge och hur och varför ..,det blir livligt surr om våldsamma tv-spel och om sådana påverkar .., det är prat om islam och kristendom .., om tolerans och icke-tolerans och om politiker som luras och om Rubert Murdoch och avlyssning och det pratas om vad någon så småningom vill arbeta med ("advokat", säger han som ska börja nionde klass) och om hunduppfostran och starka korvar.

Allra mest pratar Roger från England, men boende i Harplinge, inte långt härifrån.

Han är nummer två av fyra syskon och säger hela tiden vad han tycker, utan att först hålla upp fingret och kolla vad andra har för åsikter .., och vi försöker diskutera så gott det går - att föra livliga diskussioner på engelska är lättare sagt än gjort, ja, prat om väder och vind går väl an, men när det kommer till viktigheter blir det knepigare - och jag frågar om han alltid har varit så oerhört samhällsintresserad (han har teorier om det mesta och är duktig på att lägga fram dem, engagemanget lyser lång väg!) och ja, det har han nog varit och vi säger att det är sällan man, åtminstone inte på ett eftermiddagsfika i landet Halland, hör någon svensk som är så ..., ja, just engagerad.

Å, det är så härligt med såna människor!

Efter kaffet och tårtan ("It´s a kind of Pavlova-cake ... isn´t it?" frågar Rogers bror som heter Nigel och arbetar på Gatwicks flygplats, men nu är han här på liten semester och pussar på kinden när han kommer, vilket känns aningen ovant, men himla trevligt), går vi ner till stranden och Alice och Harry har lekt oavbrutet i ett par timmar och fortsätter nu längs vägen ..,. och Sonja har med sig baddräkten och hon och pv tar ett eftermiddagsdopp och Harry får också bada och själv ska jag göra samma sak senare ikväll.

När vi går hemåt igen, säger vi att det är ju det här som är livet.

Det är sånt här man ska minnas.

6 kommentarer:

snawitz sa...

Verkar som jag bor på rätt ställe
Stockholm har knappast haft något regn i sommar
Men man kan ha trevligt ändå fast vädret är dåligt

Elisabet. sa...

snawitz: förmiddagen var vedervärdigt kvav och HET .., sen kom regnet och det vräkte ner ..., och så nu ikväll, behagligt ljummet ute. Säkert 21 grader i havet.

Det växlar snabbt här vid kusten.

Tack och lov.

Steel City Anna sa...

Det är trevligt folk i England :)

Elisabet. sa...

Steel City Anna: ja, det är det. Och han är så rättfram .., det tycker jag om. Fylld av passion för det han tror på. Och pussa-på-kinden-brodern ..., var också trevlig.

Ulrika i England sa...

Haha ja här pussas det på kinden med familj och nära vänner som man inte sett på ett tag eller vid lite speciella möten (som när man blivit hembjuden till någon tex). Det tog nog flera år innan jag vande mig, men nu föredrar jag det faktiskt före det svenska omkramandet. Det går snabbare att hälsa, helst om man kör det engelska 'en puss på höger kind' istället för det europeiska 'en puss på vardera kind'.

Elisabet. sa...

Ulrika: ja, jag tycker att det är ..., trevligt ,-)