tisdag 2 augusti 2011

Shoppingrunda ...


I akt och mening att - äntligen - hitta bra läsglasögon som inte fastnar och tjorvar sig i håret och som man dessutom ser b r a med, tar jag bilen och kör norrut, till Falkenberg.

Det är underligt, men där har jag från sekund ett känt mig hemma.
Mycket mer hemma än i Halmstad.

Innan jag parkerar i centrum, svänger jag förbi Röda Korsets second-hand-butik Kupan.

Åååå, vilka fynd man kan göra där!

Det var på Kupan jag hittade den där underbart vackra, gröna filten till det facila priset av 29 kronor; en alldeles riktig yllefilt!

Idag fylls kundkorgen av böcker!

Tio kronor styck för dom större och 1 krona styck för pocket.

Graham Green är en av mina absoluta favoritförfattare .., (på stranden i Samos läste jag en av hans böcker, den var på danska och jag var helt uppslukad!) så även John Irwing .., och övriga får följa med av bara farten - säkert kan jag reprisläsa några av dem - och mörka höstkvällar blir som bäst för att ligga på soffan och gotta sig med en bok.

Bilden här ovanför visar förstås att min kulturella bildning är väl enkel, men så är det.
Jag har med allra största nöje läst Maeve Binchy och även Marian Keys .., Jane Austen blir debut för mig, men eftersom jag föredrar att läsa om fattigdom och elände hellre än aldrig så förmögna huvudpersoner, tror jag att den sist nämnda boken, måhända inte är något för mig?

Den börjar så här: "För ungefär trettio år sedan hade miss Maria Ward från Huntingdon, som bara ägde sju tusen pund, den stora turen att lyckas fånga sir Thomas Bertram till Mansfield Park i grevskapet Northampton, och därmed upphöjdes hon till hustru åt en baronet, med hela det välstånd och anseende som ett ståtligt hus och en stor förmögenhet skänker."



Nåväl.

En löpare för 25 kronor blir också min!

Hjälp, vad jag tycker om den!

Efteråt tittar jag in i diverse småbutiker i centrum.

Hittar funktionella läsbrillor (hurra! nu kan jag läsa allting!!), sytråd och nålpåträdare hittar jag i en liten affär som säljer gardiner .., i en heminredningsaffär hittar jag en platta med krokar - ja, att hänga upp kläder på - perfekt till gästrummet .., och sist av allt blir det ett besök på Willys.

Där inhandlas kvällens kulinariska höjdpunkt: Lithells varmkorv med bröd!

Harry får två grisöron (plu 701) och ska blir överlycklig över detta, men det vet jag inte just då.

Inte han heller.

2 kommentarer:

baratradgard sa...

Marian Keys är en favorit hos mig. Måste köpa hennes böcker direkt de kommer ut och det är ju tyvärr på engelska....men så får det bli. Hon är själv nykter alkoholist tror jag och skriver väldigt initierat om alkoholproblem i flera av sina böcker. Nu har hon gått igenom en längre depression läste jag nånstans och bokskrivandet ligger tyvärr nere.

Cobbold Hjörne ser jag också i högen - hon är lite fyndig också tycker jag.

Skön läsning önskas!

Elisabet. sa...

baratradgard: jag läste med största nöje hennes första böcker, sen tyckte jag att hon ballade ur (tyckte oerhört mycket om den som hette nåt med vattenmelon, eller nåt sånt ...). Jag tror att jag har läst den här också, men det spelar ingen roll .., mitt minne är inte så bra, så jag känner säkert inte igen mig ,-)