onsdag 31 augusti 2011

Skvalmusikens högborg ...



I nästan alla brittiska tv-program översköljs man som tittare av kletig bakgrundsmusik!

Nu tittar jag på ett himla intressant program som visar hur tandpetare tillverkas (ja, sånt tycker jag är hur kul som helst!), men så är det där eländiga skvalet i bakgrunden!

Hör bara ..., det låter som musik till ett dataspel!

Tror verkligen producenten att vi tittare inte klarar av att se programmet som det är?

Det är precis som alla tidningar för barn och ungdomar; där finns numera alltid någon inplastad leksak .., eller mascara, ögonskugga eller en t-shirt!

Varan i sig själv tycks inte vara tillräcklig?

6 kommentarer:

Lilla B sa...

Gubben i stugan - Nina Hedenius finstämda film om Ragnar som bor ensam i sin stuga i Bergslagen fängslade många och var helt utan musik. Helt utan tal också.

Elisabet. sa...

Lilla B: ja, jag ÄLSKADE den filmen och köpte den när den kom på dvd. Och kanske är det just därför, frånvaron av onödigt surr/musik.

Elisabet. sa...

Ps. Igårkväll visades ett program om människor som har gamla träbåtar. Ingen speaker, bara människorna som själva får presentera sig och berätta om sina båtar. Helt underbart var det! Ds.

Bert sa...

Det där reagerar också jag starkt över. BBC må göra hur vackra och bra naturprogram som helst. Men jag blir alltid irriterad på snabbspolade moln över himlen, med stråkmusik till. Förekommer i alla naturprogram därifrån.

Sedan blir jag förundrad över hur det i svenska program med publik i studion läggs på sådana där barnsliga applåd- vissel- och skrikåskor, så fort någon ny gäst visar sig. Samtidigt ser man att publiken i bild klappar lite lagom. Tror producenten att jag är korkad?

Det hände i första programmet av Gäster med gester, och fick mycket kritik av erfarna recensenter. I andra programmet var det betydligt nedtonat.

SVT behöver inte härma de kommersiella kanalerna. Det är bara löjligt.

Elisabet. sa...

Bert: det programmet har jag bara sett lite-lite av .., jag blir stressad av sånt ,-)

Men jag håller med när det gäller skrikandet.

Ulrika i England sa...

Så onödigt. Ogillar starkt!