fredag 18 november 2011

Bedrövligt SVT ...!

Det började med brittiska tv-program där en slags musikalisk smörja lades mellan varje längre mening (musiken höjs och sänks allt eftersom ...) och trädgårdsprogrammen (klicka er in 13 minuter i programmet, så får ni höra ...) som jag tyckt så oerhört mycket om, förvandlades till rena pinan.

Nu har SVT hakat på.

Igårkväll i Mitt i naturen .. ja, då var det samma elände!

För den som inte är utrustad med världens bästa hörsel, blir det svårt (ibland rent av omöjligt) att höra vad som sägs .., och nej, det här är inte ett i-landsproblem - eller det är det kanske, men jag tycker ändå att det är ett rackarns elände! -, det är ett verkligt problem för massor med människor!

Nu ska jag skriva till någon programansvarig på SVT och fråga varför i fridens dagar man har börjat med detta?

Blir programmen bättre?

Nej, inte det minsta.

För mig känns det som om man är livrädd för några sekunders tystnad.

Och musiken påminner om hissmusik.

Näää, detta tycker jag inte om.

Här kan ni höra ... klicka er in på 10 minuter in i programmet.

Och här .., 7.40 in i programmet "Här är ditt kylskåp".

12 kommentarer:

Anonym sa...

Även problem för människor med dålig syn, eftersom de inte kan få stöd av att avläsa på läpparna. Jag håller med dig Elisabet! Låt naturen ha sina egna ljud även i TV!! ellem

Bert sa...

Jag håller med dig till punkt och pricka. Det är ett oskick!

Tyvärr har BBC gått före när det gäller sådant. Det är stråkorkestrar bakom varend bergstopp i deras naturprogram.

Anonym sa...

Måhända du/ni kan skriva till SVT och påpeka vilka problem det medför och samtidigt tala om att de flesta svenskar nog inte uppskattar det. Möjligen ungdomarna som inte verkar tåla en sekunds tystnad.
Troligen går inte "klagomuren" hos SVT in och läser din blogg. Och troligen gör de inget åt problemet heller, men om man inte påpekar det så händer garanterat ingenting.
Alla som läser din blogg kan ju maila till tv.

Tankevågor sa...

Jag håller med! Det här är verkligen en pina! Bakgrundsmusik är en konst att få till och det passar verkligen inte i den här typen av program när man vill HÖRA det som sägs.

....för övrigt gillar jag inte bakgrundsmusik i affärer heller. Går jag in i en butik som spelar för hög musik så orkar jag inte vara kvar i den. Så då förlorar de mig som kund.

Anonym sa...

Ja jag hör inte vad dom säger.
Skriv!!!!!
Det är bedrövligt och hjälper inte att höja ljudet.
Tack från Eva i Tyresö

Anonym sa...

Ja jag instämmer också, men det visste du ju redan. Nu är vi 7.
PV

gunnar i vaplan sa...

Instämmer - jag skriver också och klagar..!

Marianne sa...

Jag tänkte på det också när jag såg Fråga Doktorn, jag tror det var förra veckan.
Speciellt i ett sådant program borde dom tänka på att inte lägga musik bakom. Jag minns inte vad reportaget handlade om men jag reagerade verkligen på det. Själv hör jag perfekt enligt alla mätningar men störs ändå när dom gör så.

Cecilia N sa...

*duckar*
Första advent ska jag stå och bakgrundssjunga när förbönen läses.
Jag känner till att detta anses som problem och vet att vi kommer att få bassning redan i kyrkan av en man som har svårt att höra.

Men jag har inte riktigt den pondusen att jag kan påverka maestro och genom honom svt.

Förlåt. Jag lovar, jag ska doa väldigt tyst. Förhoppningsvis syns bönen i rutan och våra mikrofoner är lägre ställda än den som bönen läses i.

bettankax sa...

Håller med till punkt och pricka! Fruktansvärt med all bakgrundsmusik och framgrundsmusik;) Tål inte gå i affärer, försöka ta en fika på stan eller snart se på TV. Vem eller vilka har kommit på att det något positivt. BRA du skriver!!

Elisabet. sa...

Till er alla: nu har jag skrivit och berättat hur jag upplever det och jag berättade om era åsikter och kopierade dem alla rakt av och bifogade även dom!

Tack raringar!

Anonym sa...

Bra rutet!