måndag 19 december 2011

Knack-knack på fönstret!

4 kommentarer:

Monet sa...

Åh, helt underbart igen. I skärgården hade vi också två utekatter, Cayenne och Maya, fina Maine Coone och så fantastiska Jack Russel Max. Vi hade kattlucka så ingen behövde krafsa på fönstret men det där gör man ju som man vill med.

Precis som din dotter säger till dig säger jag. du måste träna harry mentalt. Det där att han käkar upp dina mycket personliga saker handlar faktiskt om att han kanske ibland får var ensam l i i t e för länge? Som valp är det ju max tre timmar som gäller, sen kan man utsträcka tiden.

Mitt tips är: flera mjukisdjur. Våra hundar har haft massor. Mera tuggben som någon sagt. Boll med inlagd Frolic som de får rulla så att godsakerna kommer ut. Enkla grejer som hundgods i toalettpappersrullar, vikta i varje ände.

Gömda saker. Stoppa in nalle innanför tröjan och låt honom leta och nosa fram den. Göm grejer och dig själv ute på ett mera distinkt sätt så att han verkligen får jobba under era fantastiska promenader.

Avsätt en riktig pedagogisk lekstund med honom varje dag där han får tänka till och inte bara lära sig att lyda och bli gullad med.

Hoppas du får en ny bettskena och skaffat ny bh:-). Det är INTE ok att valpar gör sådär, det tyder på att de är uttråkade och vill ha uppmärksamhet på fel sätt. Det löser sig men som sagt, den mentala träningen i valpåren är minst lika viktig som den fysiska. Viktigare vill jag påstå.

Vår Max lärde sig att skilja mellan Nallen, Apan, Vovven, Kissekatten, Bollen (vilket är utmärkt, spela fotboll med honom) och andra leksaker. Mängder med sådana och så lär honom att bara bita "FÖRSIKTIGT", ett bra ord i många sammmanhang.

Skrattade högt åt dina Pellepratbubblor. "Öppna för
f-n!" :-)

Elisabet. sa...

Monet: behån är raskt införskaffad och det ska nog tränas här så det blir bra, ska du se ,-)

Det tränades läääänge ute i dag och harry låg som en döing resten av kvällen.

Egentligen tycker jag inte att det blir så långa dagar för honom, jag börjar ofta ett eller två och pv kommer hem vid fyra eller fem och det borde han klara.
Men vi ska se hur det blir när han får engagera sig rejält nu ...

Turtlan sa...

Härlig film!

Katter är härligt smarta. Vill man in så knackar man på fönstret. Så det så.

Vilka härliga morrhår pElle har.

Å jag kan gissa att om Sigge lagt sig där han ligger så vill han vara ifred från "media" ;-))

Monica i Lysekil sa...

Ja, jag såg filmen om igen nu - Härlig film med alla djuren!
- särskilt pElle!!