tisdag 17 januari 2012

Väntar jag på ...

Den här.

Och den här.

8 kommentarer:

Monica i Lysekil sa...

Båda böckerna ser väldigt intressanta ut.
Tack för att du lägger ut sådana tips!
Jag har ju nyligen flyttat hem till Sverige, och i Norge följde jag av naturliga orsaker mest med på vad som hände där, så en del svenska författare från senare år känner jag inte så bra till.
Den sista boken hörde jag om i "Skavlan" i fredags.

Biggan B sa...

Vilken kanon-idé-boktips, tack för det Elisabet.
Felicia försvann ställde jag mig i kö på biblioteket för att låna...kön var redan lång, men den som väntar osv...
Fredrik Lindström- en klar favorit hos mig- den beställer jag bums på Adlibris.
Tack för bra tips-
Visst är Adlibris toppen, snabba leveranser och bra priser och ett enastående stort utbud.
Det börjar bli trångt i bokhyllorna här på hemmaplan....

Anonym sa...

Fredrik Lindström ska jag låna ,en härlig person måste ju skriva bra.Felicia försvann läste jag i heglgen ,tyckte inte om den .På något sätt så var det inget sammanhängande.Jag tyckte helt enkelt inte om på det sätt den var skriven.Men är helt övertygad om att de barnens barndom var tuff.Anna Wahlgren sjönk enormt i mina ögon och konstigt nog blev jag heller inte förvånad.Såg AW vid Berzelipark för 2 år sedan ,något rund under fötterna på efterrmiddagen och såg allmänt sjaskig ut ,blev besviken då med.Men det är märkligt samtidigt att de inte hörs något från de andra syskonen.Men det är ju så också att man kan uppleva mycket helt olika fast man lever under samma tak.Hoppas att du tycker böckerna är bra.Att gå och längta efter böcker man beställt är underbart.Idag fick jag den stora boken om Bildjournalen och i den fanns en elefantbild på Hep Stars,sicken lycka/Babsan

Elisabet. sa...

Monica, Biggan B och Babsan: Felicias bok har jag avbokat; jag hade råkat beställa cd-varianten som var mycket dyrare och den vanliga var slutsåld.

Men ..., jag ska nog försöka få fatt i den senare, även om den inte låter särdeles inspirerande.

Ingela sa...

Jag tänker nog också läsa de där båda. Har läst FL:s förra novellsamling och tyckte om den. Fel*icia måste man bara läsa efter att ha sett intervjun i Skavlan. Självklart är det alltid subjektivt hur man upplever sin tillvaro men hon tog upp saker som jag har varit fundersam till när jag läst både barnuppfostringsboken och i andra böcker av biografislag. Somligt har jag tyckt varit väldigt bra, annat väldigt tveksamt. Det finns väl alltid två sidor av varje mynt.

Elisabet. sa...

Ingela: det är ju så länge sedan jag hade småttingar, men även jag hade boken. Jag minns absolut inte vad jag tyckte .. när Maria föddes var det Benjamin Spock som gällde ,-)

Men öht tycker jag att A.W. har varit så himla gapig ..., att det förvånar mig liksom inte om det är sant?
Men så sorgligt.
Så hemskt - för alla parter - när det blir så infekterat!

Vi är tre systrar och när vi pratar om vår uppväxt, kan man tro att vi varit på olika planeter. Mycket beror säkert på att jag kom tio, resp. tretton år efter dom andra två.

anna of sweden sa...

Feliciaboken kommer nog att sälja bra så mycket publicitet som den har fått. Och jag ska också läsa den. Fast inte förrän den kommer i pocket.

Elisabet. sa...

anna of sweden: jag tycker bättre om pocket, men tyar nog inte att vänta så länge .-)