söndag 29 april 2012

Dagen idag ...

Och som ni ser finns pilar med här också ....
... var en kämpig dag - mängder med sommarhusägare hade anlänt för att fira Valborgsmäss och köerna blev låååånga och vi var bara två och gjorde så gott vi kunde och mest bråttom har så gott som alltid den som inte längre har ett arbete att gå till  - det är nästan en regel utan undantag - och vi gör så gott vi kan men hinner inte med mejeriet som vi hade önskat och så är det där med datumkoll och att grädda bröd och fylla på fruktdisken och fronta och göra fint, men hela tiden blir den som är på golvet kallad till andrakassan.

En kvinna har skrivit sitt namn på en tidningskupong.

"Allgulander ..? Det namnet känner jag igen .., det fanns en läkare med det namnet hemma i Västerbotten!" säger jag och kvinnan berättar att ja, oh ja .., hon känner till honom, Svante Allgulander, alltså.

Och där är en liten tös som - medan hennes pappa packar i varorna - tittar på mig under en lång stund och jag frågar hur hon har haft det idag och får omedelbart ett tandlöst svar: "jag har födelsedag!"
Då förstår jag ju precis .., det var därför hon mötte min blick så länge .., hon ville berätta.

Just när jag kom till affären (moppade dit) upptäckte jag att behån låg kvar hemma.
P a n i k!
Unga kvinnor kan säkerligen gå omkring i skjorta utan behå, men är man snart sextio år, har ammat tre barn och ätit mycket god mat .,. då är det ingen höjdare att gå så där som i det fria.

(Jag minns tiden på dejtingsidan när många män frågade om ens bystmått och jag brukade säga att i min ålder kan man nog mera prata om ett längdmått och då tackade många för sig .., tack-tack, hejdå !).

Så jag ringde Svensk Behåleverans vars huvudkontor är beläget i ett gult hus på en kulle och frågade om chefen själv kunde tänka sig att leverera ett stycke behå till en något snopen och behålös madame och tänk, det gjorde han - meddelst cykel - och en halvtimme senare kändes det bra igen!



När det var dags att köra hem igen, stod Emmelines syster och två väninnor och väntade på henne där utanför affären och jag frågade om jag fick ta en bild av deras vänsterhänder och det fick jag. 
I kväll åker alla utom en till Lund för att fira Valborgsmässoafton.

Nu är det kväll.
Jag är totalt slut på och inväntar Mästarnas Mästare.

2 kommentarer:

Evas blogg sa...

Hahaha....Svensk behåleverans. Han har många strängar på sin lyra den käre pv :D

Jessica sa...

Haha, du är så härlig!! :) Att åka till jobbet utan bh och ha en PV som kommer budande med den (är det inte kärlek så säg? ;) ), till att filma tjejernas händer! :))

Och rusch på jobbet kan jag oxå skriva under på att vi haft, trots att vi inte har några sommargäster.
Helt galet vad med kunder, och hela tiden kassa 2 och posten.
Men det är tur man har jobb ;)

Chark-Anders hälsar tillbaka. Han fick ett stort smajl i ansiktet då jag visade din kommentar.