måndag 30 april 2012

Sista april ....

I Steninge, kan man få vänta lääänge på grönt ljus. Till höger ligger havet och Stigs lagård.
Det är där det doftar gödsel. Och det är i Steninge som det nu byggs cykelbana.

Var det mycket att göra på jobbet igår, så var det - om man säger så - inte mindre idag.
Och efter någon timme låste sig mitt högra knä (den med ny knäprotes) och jag fick gå resten av dagen "strakbent" och kände mig mest dum.

När klockan var två och mitt arbetspass var slut för dagen, ringlade sig köerna långa i båda kassorna.

Tog moppen och körde hemåt .., satt i trädgårdsstolen i nästan en timmes tid och njöt av solsken .., på altangolvet låg harry och sov och pElle kurade någon meter bort och på gräsmattan kråååmade sig herr Sädesärla .., - slääääpade på vingarna som var utbredda och gjorde allt för att locka till sig en tämligen ointresserad ärlemadame - och jag satt länge och bara tittade på detta äventyr.

Grannen i det vackra vita stenhuset (hon är änka och är i sjuttiårsåldern) har återvänt efter vintern och kämpade med gräsklipparroboten som legat av sig under vintern.

Och när den värsta tröttheten lagt sig ., då tar jag moppen och susar iväg först till Getinge och sedan till Slöinge och jag köper en dvd-skiva med klassiska Sommarpratare - däribland min favorit Torsten Ehrenmark - (salig i åminnelse!) och i Haverdal på plantskolan köper jag två nävor och någon slags bolltistel i blått som ännu inte blommar och innan dess, när jag svängde förbi i Slöinge -, hade jag hoppats att bageriet skulle ha öppet - men icket - och det är förstås ett i-landsproblem och vi har nybakat bröd i frysen, det är inte det.

Nu är det kväll och harry ligger i soffan och är intill döden trött. 
Husse har cyklat nio mil idag - snart stundar Vätternrundan - och det blir fotboll och harrys pung, om någon undrar, har läkt bra.

Vi skippade tratten som han nödvändigtvis skulle bära .., men rengjorde såren noga och smorde in med Idominsalva, trots att vi inte hade fått order om detta .., allt går.

Under besöket i Argentina 1979 kom var morgon till mammas lilla pyttemottagning en man som blivit svårt ormbiten. På mannens fot - på ovansidan - löpte en krater som säkert var två, tre centimeter djup och lika bred och den gick tvärs över foten och och där var från början fullt med vita, krälande maskar i såret, berättade mamma.

Men se .., hon bad mannen att besöka henne dagligen och han satt där ute på den spartanska altanen, med foten i en gulaktig vätska och när han suttit där nån halvtimme, torkade mamma rent och smorde sedan in såret med Idomin, - eller Helosansalva (hur många hundra tuber av dom sorterna har vi inte skickat över Atlanten till henne .., ja, under dom tjugo åren ..?!)  och tänka sig, såret läkte fint, men det tog tid!

Och nu sitter pv och övar på  basstämman till "Vårvindar friska" - det är nämligen konsert i Simlångsgården i morgon.
Att sjunga i kör och inte få sjunga melodistämman .., nej, men fy, så trist! tänker jag.
Men det är förstås också ett i-landsproblem.








4 kommentarer:

Jessica sa...

Det lät inge vidare med ett låst knä, stackare vad det ska göra ont!

Jag har också nävor i min rabatt, rosa och söta är dom, tycker verkligen om dom.

Och PV, han är ihärdig! 9 mil!Jisses! Han lär somna ovaggad ;)

Cecilia N sa...

Fast det är lite kul att lära sig en annan stämma än melodin också.
Men jag har JätteSvårt för det så jag får träna så in i baljan. Tur att jag har röst nog att få sjunga sopran vilket allra allra oftast är melodin.

cruella sa...

Tvärtom, det är mycket roligare att sjunga stämmorna! Jag är glad att jag är alt:)

cruella sa...

Sopranerna blir ofta helstressade om de någon gång ska ha en annan stämma än melodin, har jag märkt. Jag är en jäkel på mina stämmor och tar dem ofta efter en genomsjungning. Sedan är det lätt att höra hur den ligger mot exepelvis sopranen, och jag står gärna i skarven. Så olika det är!