måndag 1 oktober 2012

Måndagstankar ....

Man kan fundera över om män i allmänhet - ja, i Saduiarabien - är mer lättantändliga än andra .., ja, när kvinnorna i Ikeakatalogen helt enkelt har retuscherats bort - vips bara - så var dom försvunna från alla bilder! 
Oj, så enbarmligt dåligt! 

I Dagens Nyheter kan man läsa att kastrerade män i genomsnitt lever fjorton år längre än män som fått behålla sitt heliga.
Se där.
Hmm ..., man kanske skulle höra med pv hur han ser på sin framtid ?
Sen kan man ju fundera över, ja, huruvida kastrerade män lättare skulle tåla att läsa en ickeretuscherad Ikeakatalog?

Söndagkvällar kl.21.50 är numera Helig Tid.
Då sänds nämligen brittiska tv-dokumentären Akuten och jag har sagt det förut och säger det igen: jag tycker att den är helt fantastisk!
Så mycket värme, humor, allvar, sorg, glädje ..., allt på en gång!
Missar man programmet, finns alltid SVT-play.

Orkar man inte titta på hela Akut-programmet, kan man få en kortversion av livet på en - nej, inte akutmottagning -, men väl på en vårdcentral, genom att klicka in sig här.
Den doktorn var ju nästan före sin tid.



11 kommentarer:

annannan sa...

Det där med kastrerade män är verkligen märkligt. Det är samma sak med kastrerade hankatter, men det vet man ju hur okastrerade sådana lever...

Elisabet. sa...

annannan: vi har just nu en kastrerad vallhund på besök, men har nog inte fattat det där .., hela tiden ska han para sig med en något förvirrad harry ,-)

Cecilia N sa...

Hundar som rider på varandra håller på med en dominanshandling.

Ja det är ju väldigt konstigt att se ikeakatalogen som ekivok trycksak.
Jag hoppas att de nästa år fyller ikeaköken med män. De får dessutom ha en unge på höften medan de rör i nån gryta.
Och så hoppas jag att de bilderna går ut över hela världen.

cruella sa...

Jag såg Akuten förra veckan och reagerade mycket negativt på hur den unga vakthavande sjuksköterskan hånade berusade patienter etc.

Håller dock med om att det är mycket som är bra också. Men ojämnt rent etiskt.

Elisabet. sa...

Cecilia N: jo, jag vet .., men han är lite väl ihärdig likafullt ,-)

cruella: nej, det är inte bra, den attityden, men kanske också (inget försvar) en överlevnadsstrategi om man ideligen har med berusade och stökiga människor att göra.
Själv hade jag fått spader för länge sen .., jag tänker på den unge mannen som högljutt krävde att få en ct per omgående .., ja, finns det nåt jobbigare än stökiga och berusade människor? ÄVEN om det är en sjukdom.

cruella sa...

Nä, jag fattar. Men har man det yrket måste man vara professionell och klara av även det, med stort och tydligt stöd från sina egna chefer, annars riskerar det att utvecklas arbetsplatskulturer som inte är trevliga alls, jämför bara det vi hört om vår egen äldre- och demensvård de senaste åren till exempel. Att förhärda sig är ALDRIG en bra strategi när man jobbar med människor, särskilt inte när de, trots sin överjävliga otrevlighet, är i ett mycket utsatt läge.

Elisabet. sa...

cruella: jag får nog ta mig en titt på det programmet igen ..., men i stort sett tycker jag att det är en helt fantastisk serie!

Rexxie sa...

Åhhh, lilla farbrorn igår vars fru (möjligen) fått en stroke var så söt!

Jenny sa...

Jag har faktiskt missat Akuten tidigare, men igår råkade jag zappa över till ettan precis till detta fantastiska program började. Och jag skulle bara kolla fem minuter, för jag var ju egentligen trött, men jag satt som fastklistrad. Och jag led med han taxichaffisen som fått en stroke i samband med/efter krocken...

Anonym sa...

Ännu en sak att ogilla med Saudiarabien. Man borde kanske kastrera alla männen där!

Ruta Ett sa...

Det programmet missar jag aldrig!