lördag 27 oktober 2012

Repetition är all kunskaps moder ...


I unga år - fast äldre än på bilden - brukade jag sitta på ryamattan och titta i mammas sjuksköterskeböcker och jag älskade att bläddra i lexikon och när jag blev äldre hade jag - under en tid -, delar av Bra Böckers Lexikon i badrummet.

Perfekt läsning!

Nu är jag snart femtionio år och tycker fortfarande att det är lika roligt, det där med att slå upp och kolla hur det egentligen förhåller sig med saker och ting.

Så snart vi tittar på fotboll, googlar jag på någon spelare och så läser jag allt jag kommer över om just den mannen eller kvinnan.

Häromdagen var det polacken Lewandovski - numera Dortmund -, han som blev bäste målskytt i tredje divisionen och sedan andra divisionen - 21 mål båda gångerna - och som sedan vann förstadivisionens målskytte!

I eftermiddag har jag googlat på några av USA:s delstater.
New Hampshire och New Jersey, t.ex.

Och så ligger jag där på soffan med benen i pv:s knä och säger ..."vet du hur många invånare där är i New Hampshire?" och det vet han förstås inte, så då får jag berätta.

Det är väl det allt handlar om förstås.

Kanske.

5 kommentarer:

Rexxie sa...

Åhhh, vad jag känner igen det där! Hur många gånger har man (jag) inte slagit upp olika ord i Nordisk Familjebok (eller något annat uppslagsverk) och fortsatt att läsa om sånt som man egentligen inte hade tänkt läsa om från början!

Numera är det förstås Google!

Tyvärr har jag ju guldfiskminne, så jag kommer oftast inte ihåg något, men tycker att det är lika roligt ändå!

Turtlan sa...

Låter lite som jag....

Jag googlade ikväll bla vem som skrivit musiken till Ronja Rövardotter när vi såg showen från Friends arena ikväll.

Eller det låter en hel del som jag :-).

Känns igen utan tvekan.

AP sa...

Men!!! Jag älskade att bläddra i BB-lexikon när jag var liten. Och särskilt att lukta på sidorna, de hade en särskild doft :)

Elisabet. sa...

Rexxie, Turtlan och AP: ja, men det ÄR härligt att bläddra i såna böcker - och numera googlar jag förstås -!
Igårkväll snöade jag alldeles in på New Jersey och New Hampshire i USA. Jag tänker ta mig igenom alla USA:s stater. Varför just dessa?
Tja, nånstans ska man ju börja.
Sen blir det Afrika.

Anonym sa...

Jaha, vi kanske skulle spara BB lexikon i alla fall. De var ju nära att åka i förra röjningen men fick dispens på nåder.
PV