torsdag 25 oktober 2012

Dagen idag ...

Klockan som fanns i mitt barndomshem. Tick-tack- Tick-tack. Högt.

Jobb från åtta till tre var det tänkt .. , men jag fick jobba in lunchen och sluta lite tidigare, då jag helt missat att någon ändrat schemat (förlängt det) och så ordnade det sig ändå.

Varannan torsdag är mejeriet mitt ansvar och jag började med att beställa hem från Wapnö (mejeriet som ligger bara någon halvmil härifrån) och så Arla då (hej LindaLotta!) och det är kul, faktiskt riktigt roligt .., och så var det brödbakning och såklart att ta hand om mejerileveranserna från dom båda leverantörerna.

Grovjobb - det är min melodi -!
Jag tycker om att se ett snabbt resultat av det man arbetar med och det gör man verkligen när det är sånt här som att plocka av och på och fylla i hyllorna!

I vanliga fall arbetar jag ju nästan enbart eftermiddagar och det är endast varannan torsdag som jag fikar tillsammans med någon annan. Sååå roligt det var!

Det var hur mycket prat som helst om dagens skola - allt på grund av en artikel i Hallandsposten, en intervju med pv som förklarade hur illa ställt han tycker att det emellanåt är med mattekunskaperna hos elever som kommer till gymnasiet och hur svårt det är (eller kan vara ...) att läsa upp det hela med en ynka extratimme per vecka -, plus alla som har IG och får tenta om och om igen och kanske struntar i att förbereda sig ändå!

Det var Bodil, Magnus, Mattias och jag själv vid fikabordet och vi voro helt eniga om att lärare och även lärarassistenter ("dr Böhlander" är en sån ...) är beundransvärda som orkar fortsätta i sitt yrke.

Jag hade  a l d r i g   fixat det.

Vid halv två åkte jag hemåt.
Det var is-is-iskallt att sitta på moppen och jag tänkte att nu är det inte långt till snön .., så kändes det!
Ja, snart får nog herr Hooper ställas in i garaget (om den ryms ...) och bli kvar där i ett par månader eller fyra, kanske?

Och nu är det snart kväller, ingen pv har kommit hem ännu .., och jag ska ta harry på promenad och göra klart för lotteridragningen.

Det blåser friskt ute .., på väggen i vardagsrummet, under väggklockan, vajar ekens grenar mot tapeten.

1 kommentar:

Evas blogg sa...

Här är det några minusgrader, snö som ligger kvar, halt och blåsigt.