lördag 27 oktober 2012

Lördagskaos ...

Lilla rummet mellan köket och vardagsrummet (det här rummet har en gång suttit ihop med vardagsrummet, men pv önskade en vägg att ställa pianot mot och det var ju synd, tycker jag .., men inte han ..) håller på att göras i ordning.

Nu ska det bli ungefär som vardagsrummet.
Ja, ni vet ju att här bor två enjängda personer.
Nåja, den ene hade nog gärna behållit det i förutvarande skick (eller nuvarande), någon annan vill rensa ut och lufta upp.

Det stora ekbordet som en gång tillhört pv:s mormor töms på allt som har legat ovanpå och då hamnar en  del av eländet på "mitt skrivbord".

Då ser det ut så här.

Här finns nu diverse sladdhållare, Anders nummerlapp från Vätternrundan .., en hel drös med inköpslistor (ja, just det .., det var ju mitt det ...), några lotter till låtsaslotteriet (det var ni som inte var med) .., där är en fickspegel, en ljusstake .., brädor, ja, ett par glasögon och en almanacka från 2004 finns där också.

Vid närmare titt på eländet, så kan jag konstatera att det var inte mycket som befunnit sig ovanpå ekskåpet.

Mellan varven får vi sms-meddelanden från Malmö och Stockholm.
I Malmö tävlar Anders i crossfit, tillsammans med en lagkamrat som heter Cliff. 
Så här trött kan man bli när man tävlar i sånt.
Det är sonen - med nyrakat huvud - som ligger där och pustar ut.
Bilden togs av den utmattade sonens pappa och ännu en trött ung man syns uppe till vänster på bilden.
 

Via datorskärmen har vi kunnat följa Emma och hennes lag;  BSK - flickor-97, vilka idag har spelat riksfinal i Sanktan Cup. Match mot Limhamn-Bunkeflo och det blev oavgjort, men eftersom dom skånska töserna vunnit med fler mål mot något annat lag, så gick segern till just Skåne och BSK blev tvåa!

Jättebra gjort! tycker hon som är mormor till nr 13 i BSK.

För övrigt har blomlådor tömts .., tvätt hängts på tork .., jag har moppat till affären och åter och höll på att frysa ihjäl - sååå iskallt var det!! -, hängt upp och fyllt fröautomaten till småfåglarna ., skivat äpplen till koltrasterna (sju stycken inalles som kalasde på frukten ..), vi har suttit ute och druckit kaffe i solskenet .., och kanske vankas nu lite lövräfsning för min del, men bara lite .., för det är ju så hälsosamt för naturen om allt får sköta sig själv.

Ja, det sade någon trädgårdsdam i tv.

Och nu spelar "Ljungby Jazz i baljan boys" , allt medan dagen lider mot eftermiddag.

3 kommentarer:

SoF sa...

Här hemma hos oss har det sett likadant ut idag, och vi har nu tapetserat två väggar (i vinkel), satt tillbaks fotlisterna och ställt skänken utefter ena väggen på sin vanliga plats.

Ja nu blir det sannerligen skillnad mot tidigare...!
Å det är knappt jag tror att just jag/vi har valt dessa tapeter, efter alla år med en ljus och lugn färgskala - utan (stora) mönster.
Omväxling förnöjer sägs det.

Nu får vi se om våra kroppar fixar något jobb i morgon - annars får det vänta.

Varma solskenshälsningar!
♥ ♥

...från mig och maken.




Bloggblad sa...

Och jag är så glad att vi inte renoverar nåt f.t. Det har varit tillräckligt av den varan i ett par års tid.

Bara lördagsvila med promenad i solen för min del. Mat + soffa med korsord. Härligt. Men jag måste avleverera en sångtext inom en vecka, så jag måste ta och tänka till nu.

Elisabet. sa...

SoF och Bloggblad: men nu är det nog sista renoveringen på länge! Det är hemskt så länge det varar .., men ska väl bli bra sen.

Underbart fint ute idag! Jag har krattat lite löv och ska ta resten i morgon.

Lycka till med texten Marianne!
Och SoF: du visar väl nån bild på tapeten ...?