torsdag 4 april 2013

En slags lycka ...


Egentligen är det här min tredagarsledighet, men idag blev det till att hoppa in och arbeta extra.

När tiden var ute beslöt jag mig för att ta itu med den årliga post-certifieringen, så jag slog mig ner på chefens kontorsstol i hans pyttelilla kontor, stängde dörren om mig (kunde ändå höra de övrigas skratt och småprat från lagret ...) och så satte jag igång.

Årets frågor var - i mina ögon - betydligt svårare än förra årets och jag satt länge och funderade och tvekade mellan olika alternativ.

När resultatet var klart, höll jag på att falla baklänges; det fattades två poäng för att alls få godkänt och hela tio poäng för att få full pott!

Nytt försök: då blev det ännu sämre!
Det var knappt jag trodde mina ögon.

Så jag klickade ner eländet, körde hem .., småpratade några minuter med pv och hans kollegor som tillbringat ett par timmar tillsammans i solskenet (ätit räkgryta och pv:s hembakade Dajmtårta till kaffet) .., och sen gick jag raka spåret till den dator där jag nu sitter och gav mig i kast med certifieringshelvetet certifieringsbekymret.

Inte ett dugg bättre blev det!

Och jag fick huvudvärk och det kändes som om jag skulle kräkas .., ja, för min inre syn såg jag hur detta aldrig skulle gå vägen ..., men  t ä n k, när jag såg texten på bilden längst uppe, då skrek jag rakt ut och strääääckte armarna i skyn!

"Jaaaaaa!!!!"

Nu har jag firat med en kopp kaffe och en bit tårta .., och inom loppet av tio sekunder mejlat bilden till chefen (och tror ni inte att nånting blev fel i överföringen till posten, så jag står fortfarande som icke-certifierad!!) och nu ska jag bara hoppa in i duschen och  n j u t a!






8 kommentarer:

Mian sa...

Skönt att det gick vägen!

Elisabet. sa...

Mian: det finns knappt ord för hur härligt det var - och är -!

mossfolk sa...

Ja, jag förstår ju vitsen med att personalen ska vara uppdaterad... men fy så hemskt att årligen behöva skriva prov!
Gratulerar till ännu ett år med certifiering :)

Cecilia N sa...

Elisabet Nilsson, cert.

Himla stiligt!

Stort grattis!

Elisabet. sa...

mossfolk och Cecilia N: att det kan bli svårt beror förstås på att somliga påhåittade situationer, dom har man aldrig haft i posten!
Nittionio procent är ju att skicka brev eller paket, eller köpa frimärken .., ja, sånt. Här vimlar det av frågor om fullmakter, försäkringsfrågor och annat.
Nyttigt är det, men knepigt.

Ruta Ett sa...

Men stort GRATTIS! Jag förstår hur stenarna bara rullade bort när du såg texten.
Du är såååå bra - ja bäst!

Evas blogg sa...

Jättemycket GRATTIS!

Elisabet. sa...

Ruta Ett och Evas blogg: nu är det ju inte avancerad rymdforskning det handlar om .., men krångligt nog och godkänd vill man faktiskt bli ,-)