fredag 12 juli 2013

Halv tre ...


Nej, halv fyra, tackar jag för mig säger att nu får det vara nock.
Då har jag varit i gång i absolut åtta timmar nonstop - förutom tio minuters kaffepaus -

Idag gick det bättre.

Visserligen översvämmades mejerikylen av pallar med ost, youghurt, sill och Gud-vet-allt och visserligen kom det hur mycket mjölk och fil som helst, för att inte tala om creme fraiché och gräddfil och till slut stod man där helt förvirrad och tänkte .., men VAR ska det rymmas?

Till min hjälp hade jag Malin, som väl är sjutton år kanske.
Max.

Det är tredje sommaren hon är där och hjälper till och ååå, så trevligt det var att arbeta med henne! 
Varm och go och glad .., ja, vi kämpade på bra! 

"Tänk nu på att du ska beställa hem rejält med varor!" sa chefen då vid nio, då, när jag klurade med morgondagens mejeriorder till Skånemejerier. 
Sen skulle ordern in för måndag och då var jag nästan kräksjuk - det var minuter det handlade om innan deadline - och kanske hade det gått ändå, men säker var jag inte! 

Sen var det Wapnös (ortens mejeri) tur .., både lördag och måndagsorder .., Östras Bageri - samma sak där - och mellan varven ropades det från kassan ..."Bettan, kan du ta posten?" .., "Bettan, kan du hjälpa till i spelet ..?", Bettan, kan du ta kassa tre ...?"

Och charken ÖVERSVÄMMADES av grå varubackar och att inte A-M eller Gunilla föll halvdöda till golvet vid åsynen av allt detta, det övergår mitt förstånd! 

Nåväl. 
Halv fyra åker jag hemåt.

Det är soligt och varmt .., kossor i hagen på höger sida av vägen .., och vi går ner till stranden i akt och mening att bada ..., träffar grannen med barnbarn på väg upp därifrån ... ("det är aningen varmare på södra sidan om klipporna", säger äldste barnbarnet som har guldgult lockigt hår) ..., men vi bara ligger där i en grop och det är inte långt ifrån att jag somnar .., knäna värker, men det är ändå mycket bättre än igår.

Ny dag i morgon.
Samma tid.
Och på söndag.
Och på måndag.
 

 

3 kommentarer:

Anonym sa...

Tänk vad turisterna ger extraarbete!

Eva i Tyresö sa...

Önskar jag kunde byta av dig en timme! Rast behöver man ju?

Anonym sa...

Usch, den låter ju tröstlös, din arbetsdag. Bäst att inte komma med någon beskäftig kommentar om det fina i att ha ett arbete. Skön blogg du har också,lätt att ta till sig. :-)