torsdag 15 maj 2014

Fram och tillbaka ...


Det är mycket man inte förstår här i livet.
En sak som nästan övergår mitt förstånd, det är att jag precis varje eftermiddag drabbas av sån djävulsk frossa .., ja, det känns som någon har ställt mig i en frysbox i ett par timmar!

Och inte spelar det någon roll om det är tjugotvå grader varmt ute heller.
Lika kyligt inombords är det.

Och trött blir man.
Däckad.

Ja, ja.

Men sen piggnar man till (sedan man legat på soffan och tittat på Girot i Italien med underbare kommentatorn Roberto Vacchi , jag kände igen rösten från såväl Vasaloppet som när Sverige mötte Tyskland i fotboll ..., han berättar en hel massa, även om kultur och allt sånt ..) och går ut och klipper gräsmattan  i någon timmes tid och förbannar sladden som bara lossnar och man vill ringa till pv och skrika att "men se till att köpa vettiga sladdar!!!", men det gör man inte .., man klipper vidare och kämpar på.

Nästan allt är klart.

Och nu har man duschat och tvättat håret och herr Roberto Vacci, han pratar på ännu .., och sigge sover på soffan och harry också och snart är det kväller.

14 kommentarer:

Anonym sa...

...det jag kommer att tänka på är att det kan vara en reaktion på att nån slags läkemedelssubstans lämnar kroppen.

Tar du något för värken t.ex på kvällen innan, eller under natten?

Å så tar det sedan x antal timmar innan det försvinner.
Hade du tagit medicinen oftare så kanske reaktionen hade uteblivit...

Ja du har säkert tänkt på allt redan.
Å du har väl läst infon i medicinasken om alla ev. biverkningar.?

Kram!!


afBabs

Elisabet. sa...

afBabs: ja, den tanken har jag också haft och jag var förvissad om att det berodde på Alvedon 665mg som jag först åt, men det spelar ingen roll .., nu tar jag inga tabletter och fryser lika mycket ändå, men bara på eftermiddagarna!
Och fryser ma,n blir man ju spänd och trött.
Det är hemskt, men lär väl gå över?

Kattis sa...

Man ringer och skriker, i sådana lägen, eller skickar ett ilsket sms!

...i alla fall här. ;)

Elisabet. sa...

Kattis: han har kommit hem nu och fått veta vad som felades. Om man säger så ,-)

Anitha i Bureå sa...

Har du kollat upp sköldkörteln?

Ruta Ett sa...

Jag får frossa när jag läser att du badat i havet!!!

cruella sa...

Kan det vara blodsockerfall efter lunchen som orsakar frossan? Är något "i förväg" och se om det blir skillnad. Annars är det väl bara att lyssna på kroppen, bädda ned sig och sedan återuppstå:-)

Anonym sa...

Sån gräsklipparsladd har jag också. Jag knyter fast ett snöre alldeles bakom stickproppen och när jag satt i den i maskinen, knyter jag fast snöret stramt i handtaget. Det funkar faktiskt! Tjejlösning. Eftersom problemet uppstår efter x antal gånger sedan man bytt sladd tror jag det är nån sorts nötning, i hålen kanske? Och då känns det ju lite onödigt att köpa ny sladd. Därför knyter jag. :) ellem

Elisabet. sa...

ellem: jag tror att pv har tre förlängningssladdar och en av dem är OMÖJLIG att få in i den andre ..., det gick bara inte, så jag använda två sladdar, MEN, sladden från själva gräsklipparen är så kort, så det fungerar knappt att koppla ihop dem .., jag har tankar på silvertejp, men .., ja, jag får se.
Det är inte den första sladden som är svår att koppla. Nästan alla som pv har, är såna, även i pannrummet och jag räknar mig för övrigt som rätt stark ,-9

Rexxie sa...

När jag klippte häcken hos mina föräldrar så slår jag helt enkelt sladden ett varv runt midjan och knyter ihop den med en enkel knut. Då slipper man (A) att dra den själv och (B) att kontakten åker ut och (C) den är ur vägen vilket minskar risken att man klipper av den...

Jag hoppas att ni har jordfelsbrytare?

Rexxie sa...

Blev lite tempusfel där ser jag; skall antingen vara "klipper - slår" eller "klippte - slog".

De har precis sålt stugan; därav preteritum (eller imperfekt som vi från stenåldern säger) i och med att jag inte kommer att klippa den häcken mer...

Elisabet. sa...

Rexxie: jag ska ta en bild så får du se hur det ser ut här. Sladden från själva gräsklipparen är så kort, så den går omöjligen att ha runt midjan; den hänger bara JUST vid handtaget och det är där, vid vidarekopplingen, som det HELA TIDEN släpper! Sen har pv en lång vit sladd, som absolut inte går att få in i ett grenuttag, det spelar ingen roll hur jag bär mig åt. Och det är inte det enda grenuttaget där det krånglar att få in kontakter, vill jag lova.
Ja, i det här huset.

Rexxie sa...

Fast det är ju inte den lilla korta du ska ha runt midjan, det är den långa vita.

PV har väl inte så stor påverkan på hur grenuttagen är utformade, såvida han inte siitter och böjer ut jordkontakterna?!

Elisabet. sa...

Rexxie: men den långa vita, den har jag inga bekymmer med, frånsett att den lossnar från den korta svarta ,-)
Och ja, jag är övertygad om att han böjer ut jordkontakterna ,-)