tisdag 13 maj 2014

Idag var det tungt ...

Men snabbaste tiden hittills. 16:34
Däckade när jag kom hem ... och tack och lov att pv gjorde mig sällskap längs vägen.
Ett Strong Pill har använts.

Tidigare tider: 
Söndag förmiddag:   1.14 km, tid 23:51
Söndag eftermiddag: 1.14 km, tid 17;23
Måndag förmiddag:  1.14 km, tid 17:51
Måndag 15.30 .....,    1.22 km, annan sträcka och mycket prat med knäoperad granne, väldigt trivsamt ...: tid  37:29
Tisdag 19.00, 1.14 km, tid 16:34.




6 kommentarer:

Monet sa...

Är detta rekommenderade rehabövningar från sjukhus och sjukgymnast? Två gånger per dag i det här tidiga stadiet? Och med resultat att du blir helt slut efteråt? Bara undrar - här där jag bor hade det aldrig gått till så här. Men det som känns bäst är förstås det du gör. Allt blir till bättring bara det känns bra!

Elisabet. sa...

Monet: jodå, det är bara att pinna på och så får man ju känna efter var gränsen går och det är klart att man (jag) blir trött, jag försöker ju att få upp farten lite, men jag har aldrig ont när jag
promenerar. Båda kryckorna är med.
Ju mer jag rör mig, desto bättre jag, det känner jag tydligt.
Men det är klart, det ska vara måtta med allt och det där med måttan, det är liksom inte my cup of tea ,-)

cruella sa...

Det låter ju för härligt att kunna röra på sig såpass så här kort tid efter (även om du träffar på folk som talar om bekanta som sprungit maran dagen efter operation;-) Akta så du inte förtar dig i yran bara, men om du inte får mer värk eller blir svullen när du raskar på så är det nog okej.

Monet, hur ser rehabilitering ut i Frankrike efter en sån här grej? Det är ju en enkel operation även om det är stor grej för den som får den gjord så klart. Jag tycker själv att det låter ganska otroligt att man direkt, första dagen, ska kunna komma på fötter och redan på tredje dagen till och med gå i trappor... Men så är det tydligen om man är frisk i övrigt!

Elisabet. sa...

cruella: ja, det är lika ofattbart för den som är opererad, att man ska hoppa upp ur sängen och gå med kryckor dag 1, men så är det. Och dag tre så går man verkligen i trappor, men på ett särskilt sätt, förstås.

Elisabet. sa...

Monet igen: det här att man blir trött, det tycker jag är logiskt. När jag promenerade i sjukhuskorridoren var det så att man stöööööp i säng efteråt och tänkte att detta går aldrig!
Och visst blir jag trött efter kilometerpromenaden, men efter en halvtimmes vila, så är det okej igen.

Turtlan sa...

Det är nog bara bra hålla igång musklerna. Aktivitet borde ge bra genomblödning som borde ge bättre läkning. Jag är okunnig på ortopedi men tänker lite allmänt i frågan.
Lugn promenad i en km tar ju ca 10 min. Du tar ca det dubbla på dig så det låter som en lugn och nyttig takt.

Sen så blir ju tiden liiiite längre ibland när någon dyker upp på vägen :-)