söndag 3 augusti 2014

Litet eller stort brev från harry ...

"Vi vill ha: mera glass! Vi vill ha: mera glass!"

Hej!
Det är harry som skriver.

Nu må ni tro att det har hänt mycket här i det gula huset!
Först så lämnade husse oss; han sa att han skulle ut och segla med Mejas husse och så vips bara, så var han borta!

Samma dag, bara några timmar senare, dök Molly upp, det är henne ni ser på bilden.
Molly är en blandning av bulldog och amstaff och matte blev livrädd när hon första gången hörde vilken sorts hund hon hade lovat att ta hand om, ja, hon trodde att det var typ någon liten fin pudel eller en cocker-spaniel och så dök det upp en sån här krabat som har taggigt halsband och ser lite grym ut.

Molly är 1 år och den busigaste hund jag har träffat.

Första kvällen började matte nästan att gråta; för då for Molly runt som ett jehu, ja, som en Duracellkanin på högsta hastigheten. Hon hoppade upp och ner i soffan .., hittade en massa saker som hon bet sönder och matte var förtvivlad.

"´Men gode tid, vad har jag givit mig in på!" sa hon flera gånger.

Hon lät nästan hysterisk.


Den första natten skulle Molly ligga i sin korg intill mattes säng.
Jag tror att matte puttade ner henne femtio gånger, men varje gång hoppade Molly upp igen.
Till sist somnade Molly i sin korg och matte somnade också.

När hon sen vaknade, då låg Molly jättenära matte, bakom hennes rygg, och då orkade inte matte vara arg längre, utan sa ..."ja, ja, lilla vän .., du kanske känner dig ensam och otrygg ...?"
Så nu ligger Molly också i dubbelsängen.

Vi leker jättemycket, Molly och jag.
Jagar varandra runt växthuset, runt, runt, runt och Molly, hon väntar ut mig, för hon känner liksom inte till varenda buske så där som jag gör.

Och så har hon fått träffa vår granne Göran, men då blev Molly jätteskraj och morrade lite .., för Göran han går lite försiktigt. Då gick jag fram i stället och slickade på Görans hand - han är min nästan bäste vän - och sen vågade även Molly komma fram och hon t.om. viftade på svansen!


Idag har vi duschat och jagat varandra och duschat igen.
Det är matte som duschar oss med trädgårdsslangen.
Igår duschade även matte, hon hade inga kläder på sig .., och när Molly såg henne, då började hon skälla jättemycket, hon kände nog inte igen matte!

Och för en stund sedan fick vi smaka Sias glassbåt.
Vi fick nästan dela på en hel glass .., hjälp, så gott det var och det svalkade bra!
Matte hälsar och säger att Vänner av Ordning inte behöver oroa sig, vi fick ingen choklad som finns på toppen, ja, fast liiiite fick vi, det är ju den som är godast!

Hälsningar från harry i Stensjö.

Ps. Molly kan även hoppa ut genom fönster som står bara liiite på glänt.
Det kan jag också, men jag får inte. Ds.

4 kommentarer:

bettankax sa...

Fine Harry, du ger hundliv en helt annan betydelse. Tror bestämt du förstår hur himla bra du har det. Hälsa din kompis Molly och en ge matte en slick på kinden.

Eva i Tyresö sa...

Bravo Harry! Vilket fint o innehållsrikt brev du skrivit! Hoppas du inte lär dig bus av Molly! Du som är så snäll! Tänk när husse kommet hem. Då blir set underbart igen!

Elisabet. sa...

bettankax: det ska jag verkligen göra, det där sista, hon håller på att förbereda middagen .., hon ska ha dambesök, förstår du ,-)

Eva i Tyresö: nej, jag försöker hellre att visa henne hur man ska uppföra sig och det är inte det enklaste. Ni kommer väl och hälsar på snart, så får ni träffa Molly?

Bloggblad sa...

Du är för go', Harry!