tisdag 9 december 2014

Planering, planering ...


Två veckor kvar till julafton, knappt.

Jag sitter vid stora ekbordet och försöker pricka in vad som ska göras.

Den här helgen består av arbete, nästa är fulltecknad .., det är barndop och lillejulafton och packning inför resan och vad som ska tillagas - det blir nämligen stort knytkalas på julafton, äldsta dottern har fördelat uppgifterna och jag ska göra Janssons, som för mig är det godaste av allt på julbordet! - och dom som kommer hem på besök från Ghana fixar ljuvliga citronsillen och någon annan sort .., jag måste köpa nya skor (detta har sagts i två års tid, tror jag, men nu  m å s t e  jag ...!) och så är det annat som ska förberedas.

Någon större stress (inte mindre heller) känner jag inte.

Det är länge sedan vi skippade julklappar, annat än till barnbarnen och det är så befriande ljuvligt skönt! Förra julen bestämdes att vi alla skulle slå in nånting vi gärna ville bli av med och så blir det ett slags lotteri där man kan vinna någon annans klapp .., ja, det var jätteroligt och hur många skratt som helst och vår gamla jordglob gjorde stor succé bland småbröderna från Väsby!

Nu är klockan snart halv ett.
En timme till här hemma, innan det är dags för arbete.
Sen tre dagars ledighet :)

5 kommentarer:

Tankevågor sa...

Jag känner heller ingen stress.....vägrar att stressa. Visst "borde" jag hålla på att följa den planerade listan som är lång och full men "att göra saker" inför julen. Men inte då....nej istället klämmer jag in lite mer tid vid symaskinen i kväll och lagar mera jeans till en liten pojke från Somalia....
Jul blir det hur man än gör...och det var ju det där med våra hjärtan eller hur? Det får plats många i våra hjärterum.

Elisabet. sa...

Tankevågor: vilken pärla du är! I sommar när vi är i Sthlm eller när ni är åt det här hållet, då MÅSTE vi ses en liten stund !

mossfolk sa...

Nä här är verkligen ingen stress heller. Aldrig har det varit så mycket tid och lugnt och fridfullt som i år.
Vi ger enbart julklappar till dem vi ska tillbringa julafton tillsammans med -men att ta bort julklappar helt... nä, det är ett stort steg ;)
Däremot köper vi väldigt lite nytt under året, utan sparar det till särskilda tillfällen -födelsedag och julafton... Paketen kan också innehålla hembakade småkakor eller presentkort på en middag hemma hos någon.

Elisabet. sa...

mossfolk: men betänk att jag har hållit på med julklappar fram till femtio års ålder! Sen, när jag blev ensamseglare, hoppade jag av karusellen. Hade det varit småttingar med i bilden, hade det förstås varit en annan sak, men jag tycker att det är horribelt vilka summor som läggs på leksaker och annat, när man vet att barn har nästan ALLTING! Nåja, jag tänkte annorlunda när mina egna barn var yngre :)

Elisabet. sa...

Ps. Era julklappspaket tycker jag låter oerhört vettiga ,-) Och roliga. Ds.