onsdag 4 februari 2015

Här och nu ...



Någon sätter en tillfångatagen pilot i en bur, häller bensin på hans kläder och tuttar på .., en kvinnlig självmordsbombare blir avrättad .., Facebook visar en homosexuell man med bindel för ögonen, han sitter på en stol, på ett hustak och puttas ner till marken där han sedan stenas till döds.

I landet Halland där jag råkade hamna, där flyger talgoxarna av och an till fröautomaten .., det brinner i kaminen och sotaren har varit på besök.

På marken ligger skivor av äpplen ... , himlen är gråmulen och jag har svt-play-tittat på ett program från en brittisk nattklubb, vad som händer på respektive herr, - och damtoaletten.
Allt eftersom berusningen stiger, växer känslorna.
Ja, inte hos mig, men hos nattklubbsgästerna som drömmer om att hitta Den Rätte.
Eller den Rätta.

En ung man vars fru lämnat honom, säger att han vill bli militär.
"Inte ska du väl bli militär bara för att din fru har lämnat dig ..?" säger hans kusin.
"Nej, kanske inte just därför, men ..., ja, jag vill att min son ska bli stolt över mig ...", säger den övergivne.

Ja, ja.
Livet.
Det är väl så det är.

4 kommentarer:

Steel City Anna sa...

Ja idag var nyheterna särskilt hemska tycker jag, sådär så man bara vill gå och lägga sej igen. I Norge vill de göra det kriminellt både att tigga och hjälpa tiggare och i Sverige vill S hjälpa terrorister med bidrag och jobb. Mellan dessa galna ytterligheter går man alltså omkring, klappar sin katt och uppskattar påskliljor på bordet. Livet är som det är och blir som det blir.

Elisabet. sa...

Steel City Anna: man blir beklämd ..,eller sorgsen eller både-och.

Kattis sa...

...och jag har haft samtal med en ledsen tonåring, som inte blev erbjuden skjuts hem, av en annan tonårings förälder, trots att det fanns plats i bilen, och att övriga som bor åt samma håll mycket generöst tillfrågades och då också åkte med! (Sådana dumheter, det är för mig alldeles obegripligt.)

Elisabet. sa...

Kattis: ååå, man får ont i magen! HUR kan vuxna människor vara så gemena!?