måndag 2 februari 2015

Kvart i elva ...


Det här med att ha hund - en eller flera - är det bästa som finns ..., man är verkligen tvungen att ta sig ut, vare sig man har lust eller inte.

Idag är det kallgrader .., inte många .., och det är skönt.
Solen är uppe och ljuset blir så där januariblått, även om vi nu har svingat oss över till ny månad.



Inga hästar syns i hagen .., däremot ett antal kajor på lagårdstaket.
Lagården, som numera är ett fint stall.



Nelly får gå lös .., hon lullar på bakom oss mest hela tiden och här är minimalt med trafik, endast tre fastboende och sikten är flera hundra meter.

Men harry, han får allt hålla sig till kopplet. Vi passerar husen på vår högra sida .., till vänster om oss är förstås hästhagarna - flera stycken -. Havet rakt fram.



Den första delen av backen är brant och stigen smal och slingrig, med stora stenar här och där.
Det gäller att hålla sig på benen och jag ropar ideligen till harry att inte draaaaa i kopplet, så där så jag inte faller raklång som för en tid sedan.

Nelly .., hon är nu före oss .., för nu vet hon att vi är på hemväg och nu är det platt och fint.



Där harry pinkar, där pinkar Nelly ..... och stannar jag för att ta en bild, gör hon ofta som sigge, kommer mot mig ,-)



Sist av allt in i hästhagen igen .., över den lilla "bron" där det är vansinnigt halt och där tydligen ett rådjur passerat ..., och vi tar inte vägen hem, utan går längs bäcken .., det är snårigt och lite bökigt .., det porlar från vattnet som snart når havet .., och där är stooora buskage med rhododendron!



Sist av allt öppnar jag den rangliga grinden in mot Eckes tomt och där finns hjulspår från i helgen .., ja, just det .,. pv berättade att Ecke och Britt varit på litet besök i sommarhuset.



En fönsterbild hinns med också.
Sen blir det hämtning av morgontidningen och nu .., flera timmar i frihet innan det är dags för arbete från tre till åtta.

Den här veckan är den bästa.
Tre lediga dagar på raken .., sen väntar rallyt igen.


Inga kommentarer: