måndag 2 februari 2015

Till slut stod dom och bultade på dörren ....


En av töserna på jobbet har - tillsammans med sin väninna - firat sin födelsedag i Malmö.
Utekväll och hur trevligt som helst och sen, ganska sent på natten, hem till hotellet för att sova.

I hissen, just innan dörrarna stängs, springer ett sällskap unga män in och dom unga männen tänker sig att umgås med töserna från Halland, som inte alls vill samma sak. Inte det minsta hjälper det att flickorna protesterar, männen - som är i grupp - åker upp och ner i hissen med sina tilltänkta damer ..., följer dem till rumsdörren - kommer springande från två håll för att hinna före - och till sist får flickorna - som vid det laget är ordentligt uppskrämda -, hjälp av portieren.

Senare, väl inlåsta på hotellrummet, ser töserna i den där gluggen där man kan kika ut, hur en av männen står och glor rakt in mot dem. Länge.

Jag kände hur blodet rusade inom mig när allt det här berättades och jag tänkte att det är då märkvärdigt att unga töser inte ska kunna gå säkra ens i ett hotell, utan att pilska och påtända unga män ska trakassera dem!

Ibland säger pv saker som ..."det måste ha blivit nåt fel när det gäller män och hur somliga av oss är ... och beter oss".

Precis så tänker jag.

6 kommentarer:

Ruta Ett sa...

Ja, nåt stort fel i huvudet är det hos somliga! Fy, vad obehagligt!

Evas blogg sa...

Jag blir så arg när jag hör om sånt här. Vissa killar i grupp tror att de äger kvinnor. Att inte kunna gå säker som kvinna, det är ta mig sjutton inte klokt.

Elisabet. sa...

Ruta Ett och Evas blogg: det är ju inte klokt, helt enkelt! Och jag tänker på kvinnan som blev våldtagen på färjan .., vad är det för människor som sysslar med sånt här!!! Bedrövligt.

Ulrika sa...

Sånt här gör mig så arg så det känns som om jag ska EXPLODERA.
Fy.Fan.

Och finns de dom som säger att feminister "bara gapar för att få uppmärksamhet", t.ex.
Och "män är minsann också utsatta". Jodå. Men inte ens i närheten av hur kvinnor har det, och har haft det genom hela j-a historien.

&%¤"#£$@€!!!

cruella sa...

Det där har hänt mig också, inte på ett hotellrum, men efter att ha delat taxi efter en utekväll. Killen hade inte ens gjort några närmanden när vi pratat på krogen, han var så att säga helt normalt funtad. Trodde jag. Och så hoppar han ur taxin samtidigt som jag i en blink och sjasar iväg chauffören. Nästan så att jag tror att de kommit överens:(

Då var goda råd dyra ska jag säga. Ingen av mina korridorkompisar var hemma heller. Jag lyckades drämma igen dörren till själva korridoren och låsa och sedan låsa om mig själv i mitt rum och ringa polisen. De hade inte mycket till övers för en sån anmälan.

Nästa morgon var dörren helt sönderristad på utsidan och dörrklockan paj. Han hade petat in tändsticksflisor vid knappen så att den skulle vara intryckt och ringa hela natten.

Elisabet. sa...

Ulrika: tänk på trycket ,-)

Cruella: ja, det är hemskt ..., sånt där var man ju aldrig i närheten av som ung!