måndag 2 mars 2015

Och Dinah minns ....

"Mina minnen från lågstadiet är få, och inte har jag den blekaste aning om vad föräldrarna till mina klasskompisar gjorde. Sånt intresserade mig antagligen inte och gör fortfarande inte. Jag är inte så intresserad av vad människor försörjer sig med - däremot är jag intresserad av vad människorna har för inställning till andra människor.

Vi hade en syfröken i mellanstadiet som hette Aline Johansson (?) och som varje gång vi hade syslöjd första timmen bad om förslag till psalm. Och vi kom med olika käcka förslag, men det blev alltid "Din klara sol går åter upp". Antingen var det så soligt att hon tyckte att den passade eller också var det så grått och trist väder att hon tyckte den passade. Antagligen kunde hon bara spela en psalm på orgeln....
.
Vad som förvånade mig när jag såg ditt skolkort var att en del av eleverna inte ändrade sitt utseende från lågstadiet till högstadiet. Efter det har jag bara sett nån enstaka och en som jag har sett ser fortfarande ut som hon gjorde i ettan. Fascinerande."

Inga kommentarer: