måndag 23 mars 2015

Smygstart .....


Av alla årstider tycker jag i särklass bäst om Påsken.

Julen dignar av Måsten och Förväntningar .., Midsommar likadant (då ska man vara så otroligt glad och lycklig och sjunga snapsvisor och ha papperhatt på huvudet) .., men se påsken .., då är våren här och vi går mot sommar och inte är det så himla viktigt vad som står på bordet.

Just därför har jag smygstartat lite.

I fönstret .., det mot havet till - det som inte syns härifrån  - har jag en egen liten hönsgård.
Där finns fem ulliga, små kycklingar .., några tuppar ..., där är en höna som dråsat i backen och tappat sina fötter, fast i omvänd ordning .., och bakom den vita blomkrukan ligger keramikkatten från Ystad och sover så gott .., ett turkosgrönfärgat tyghjärta - från Annika i Kävlinge - finns där som kudde och längst till vänster skymtar en virkad duk från Hamar, i Norge.

Det är en trivsam liten hönsgård, fylld med kärlek och vänskap.


9 kommentarer:

Ruta Ett sa...

Så fint det är i din hönsgård! Ljust och härligt och mycket kärlek!

Anonym sa...

och jag är inte alls för Påsken ....pyttelitet pynt.Trots att jag är glad för ljuset och värmen och allt det där, .Men iår kanske Noelle kommer så jag får väl skärpa mig/ Babsan på jobbet

Anonym sa...

och jag är inte alls för Påsken ....pyttelitet pynt.Trots att jag är glad för ljuset och värmen och allt det där, .Men iår kanske Noelle kommer så jag får väl skärpa mig/ Babsan på jobbet

Elisabet. sa...

Ruta Ett: ja, det är varmt och fint där på fönsterbrädan ,-)

Babsan på jobbet: detta är allt i pynt som finns .., jo, plus en pappersbonad som sitter uppe året runt, bara för att den är så fin.
Jo, jag älskar påsken!

Eva i Tyresö sa...

Jag gillar också påsken ! Den är verkligen inte krävande och ingen gråter av ensamhet och brist på släktingars besök.
Vi får se om vi kommer iväg söderut då eller efteråt......Jag vet att ni har våffelsmet. Bra.

Elisabet. sa...

Eva i Tyresö: det tycker jag att ni ska göra! Våffelmix finns i skåpet! Själv arbetar jag påskafton, påskdagen och annandag påsk. Bingo ,-) Eller inte.

Evas blogg sa...

Ja påsken är en lättsam högtid. Lite extra god mat, grön duk, en tur till fjällen, kanske något kyrkbesök. Och så vetskapen om att ljuset har återvänt.

Bloggblad sa...

Hörru, det är väl inte på midsommar man har fåniga hattar? Det är ju när man har den roligaste kräftskivan med en massa glada och högljudda vänner...

Annars håller jag helt med om den kravlösa påsken! Fast jag brukar glömma att pynta. Ska försöka komma ihåg det i år när jag är ledig.

Elisabet. sa...

Eva: just det .., det är så himla lättsamt!

Bloggblad: helt rätt .., men jag tycker ju inte att det här med hattar är nånting att hurra för, jag blir mest generad .., så jag drog nog fler högtider över samma kam ,-)