onsdag 29 november 2017

På jobbet ...

Bara en liten, liten pjutt av det som kom igår ...


Efterdyningarna av Black Friday fortsätter.
Nu är det tredubbla leveranser av postpaket, men utrymmet är detsamma som tidigare, frånsett en vagn på hjul med kopieringsapparaten  - den har fått flytta ut i pantrummet -.

Igår log postchauffören och berättade om en större butik som fått FEMTON burar med paket och personalen hade slitit sitt hår i förtvivlan .., men VAR skulle allt placeras?

"Men bygg ut! Gör plats!" kanske man tänker.
Ja, men paketen måste ju hållas innanför kassalinjen och vara lättillgängliga .., det är inte alldeles enkelt att frigöra så mycket utrymme, särskilt när leveranserna blir jättelika enbart under vissa delar av året.

Att tömma tre eller fyra burar i sig är inte det svåraste, nej, det är detta att försöka få plats med allt.
Hyllutrymmet är som sagt begränsat och till slut får man stapla på golvet och att då börja leta efter det rätta paketet kan ta tid.

Så här såg det ut på lagret igår när chefen hade börjat tömma den jättelika pappkartongen från Postnord och så körde vi in paketen allt eftersom och underbare Kalle tog vid.
Dom vanliga postburarna var redan tömda.

Gissa, hur lycklig (eller inte) man blir när någon kund kommer in och säger ..."ja, men hej, du förstår jag har ingen postavi och inget kollinummer, det har jag glömt hemma, men du kanske kan titta bland paketen och se om mitt har kommit .., jag skulle behöva det genast ..".

Vilka är då vinnarna i Black Friday-racet?
Ja, Footway måste ligga bra till och Boozt .., sååå många paket som kommit därifrån och dom är ju lätta att hantera, värre är det med jättepaket från Jollyroom.

Maxvikten är 20 kg per paket, men ni kan ju räkna ut hur många kilo det blir att man lyfter på någon timmes tid när allt ska först plockas upp från buren, därefter placeras på en hylla/alt.golvet och sen upp med paketet igen när det är dags att lämna ut varorna till kunderna!

Mitt högra knä var abnormt svullet i förrgårkväll, men nu är ju detta sista Black-Friday-omgången för min del, så det ordnar sig. Och i det stora hela  ä l s k a r  jag post-delen av jobbet. (Nu vet jag vad friherrinnan kommer att skriva .., hon AVSKYDDE det ,-).

Inga kommentarer: