söndag 24 december 2017

Nån slags sammanfattning ...


Jo, men det blev en sån härlig lillejulafton igår!
Först mitt på dagen så kom Tommy och Karin från Ystad och i Malmö hade dom hämtat upp en förkyld Anders och vi satt här ute - ja, det har jag ju redan berättat om, kommer jag nu ihåg -, ja, då vet ni ju redan.
Det finns inte ord för hur glad jag är för den här utbyggnaden!
Och nej, den är inte helt klar ännu, men ändå .., nu börjar jag få en känsla för hur det ska bli!
7
"Ja, sträck på dig nu ...!" sa jag. Det gjorde han.

Steg upp klockan 06.00 .., värmde glögg som skulle serveras till kunderna .., och lite efter sju åkte vi iväg. Pv hjälpte till att dra ut allt som skulle stå vid entrén och jag tog kassorna, medan Carolina skötte brödet. Sen var det det vanliga.
Kunde från min utsiktspunkt i kassan konstatera att antalet färgglada julslipsar nog har ökat i antal och det gäller även dom stickade jultröjorna.
En sån ska pv få nästa jul, det har jag redan bestämt.




När det årliga juladoppet i havet nere vid stranden i Haverdal gått av stapeln, då kom mängder med kunder; många hade varit åskådare, men där fanns även dom som hade badat. Filmen är från några år tillbaka, jag hittar ingen från i år.


Vid fikat upptäckte jag ett brev från Vivan i charken; hon som nu arbetar i en skoaffär i "Hallarna", det nya - jättestora - köpcentrat söder om stan. (Men tårtan glömde jag bort .., kanske i morgon?).


I en av gångarna mötte jag Kajsa från Steninge.
Sååå fin hon var i håret!
Kajsa (jag tror att hon heter Kajsa ...) är en duktig stickerska, det märks så tydligt hur kreativ hon är.


Och på toppen .-)

Kom hem vid kvart över två, halv tre och stöööp på soffan.
Det har varit så mycket anspänning - även om jag inte känt det så - och det har gått på turbofart av någon obegriplig anledning och när nu allt var över, så pyste luften ut.
Nelly intill mig (stendöd nästan .., båda hundarna ligger som medvetslösa) och tv:n stod på och vi åt rester och jag nästan-sov, men vaknade till på riktigt när SVT visade ett program med julmusik från Centralstationen i Stockholm.  
(10:53 in i programmet sjungs Oh helga natt och då har dirigenten dessförinnan berättat om glädjen i att höra - inte som i vanliga fall, enbart en solist ta i - utan alla drar i på högsta tonerna! Lyssna!

Det var nästan det vackraste jag har hört och vilken dirigent och vilken glädje!
Dom som sjöng (mest kvinnor förstås, men även några män) såg ut att alla vara "helt vanliga människor" - inte att dom tillhörde någon kör - och all dessa sång gick rakt in i mitt hjärta!

Så ringde Anders.
Han var förkyld - än mer än igår - och senare på kvällen (på väg till KS och nattjobbet) ringde Maria.
I Orsa Grönklitt åker AP och Micke skidor.

Här råder julfrid.
I morgon är det eftermiddagspass som gäller, på tisdag förmiddag och sen är jag ledig tre dagar på raken, för att därefter arbeta nyårsafton och nyårsdagen.

Hela dagen har jag känt sån tacksamhet för gårdagskvällen och all gemenskap och värme. 




2 kommentarer:

Annannan sa...

God Jul Elisabeth ouch Pv. Ellen god fortsättning om ni så vill. Det är alltid så roligt att läsa om era dagar och vardagar. Jag önskar er en riktigt skön ledighet och fina vinterdagar!

Elisabet. sa...

Annannan: det är tur det .., i mitt liv händer inte så stora saker ,-)
God Jul till dig också, fina Anna.