lördag 30 december 2017

Om ni vill hjälpa till ....

Så här skriver Ulrika i ett mejl som kom igårkväll:

"En av mina bästa vänner är väldigt dålig. Han har Ehlers-Danlos syndrom som jag, men är mycket värre drabbad. Han har svårt att gå och han kan inte bära tungt som t.ex. matkassar. Han har inte bil så han måste promenera till och från affären och det tar hårt på hans leder att bära hem det han handlat.
Landstinget hjälper bara till med inomhusrullator, utomhusrullator får man köpa själv och lever man på en väldigt, väldigt låg sjukpension är det en enorm utgift.
Jag har fixat en gammal, begagnad inomhusrullator gratis till honom, men jag vill så gärna att han ska kunna röra sig ute mer fritt, och inte få så förfärliga smärtor bara för att han måste handla hem mat.
Kunde jag köpa en själv skulle jag göra det bums, men jag har inte ekonomin till det. Därför bestämde jag mig för att försöka samla ihop en slant till i alla fall ett bidrag till köp av utomhusrullator. Han är världens finaste människa.

Alla bidrag är jättevälkomna, även en 20-lapp är ett steg på vägen!
Den som inte vill eller inte kan, bara ignorerar mitt brev - det är SJÄLVKLART alldeles, alldeles ok!!
Den som vill skänka en liten peng, hör bara av sig så får man mitt nr att swisha till.

Kram och gott nytt år!

Ulrika."

Elisabet skriver: jag tvärtittade på priser på rullatorer för utomhusbruk och det var inte det billigaste. Kring 5000:- för den första jag såg.
Om vi inte får ihop den summan, kanske det finns någon begagnad att köpa?
Vad tror du Ulrika?

Och här är hennes mejladress, om ni vill veta mera: ukorkala@gmail.com

Här är swish-numret! 073-673 7067



3 kommentarer:

Anonym sa...

Hej Ulrika!
Läste din önskan . Kom och tänka på om Ni kollat med Lion Lokala Röda Korset Eller Kyrkan. Kanske kan bidraga med en slant eller en stol.
Håller tummarna

Kram Friherrinnan

Ulrika sa...

Ja vi letar runt lite överallt. Kyrkorna bidrar tyvärr inte med sånt, det finns fonder att söka men de delas ut i december så det är för sent nu.
Men vi kollar, absolut. :-)

Ulrika sa...

T a c k för bidragen som kommit! Ni är UNDERBARA!!