lördag 22 oktober 2022

Dagens fönster ...



Det här med fina arbetskamrater, det är minsann inte dumt att ha. 

Eller att ha haft. 

När jag fick höra att Emma skulle ge sig av till New York för en veckas ledighet, då sa jag att .."ja, du vet ju .., fönsterbidrag tas mer än gärna emot!" 

Och jodå, hon kom ihåg! 
Tack rara Emma!

Så detta är utsikten från rummet på den trettionde våningen på hotellet som går under namnet TBA Times Square.
Det var där hon och väninnorna (väninnan ...?) bodde.

Empire State Building skymtar i bakgrunden .., ja, där har jag varit och det jag minns mest av allt, är att där inte fanns några papperskorgar. När vi frågade en stilig vakt i uniform, sa han bara att vi skulle "slänga skräpet på golvet, så skulle någon komma och sopa upp det". 

Det var knappt man trodde sina öron.

Minns också när min syster kom hem efter ett år som au pair just utanför New York, då hade hon med sig en liten statyett i form av just Empire State Building.

9 kommentarer:

Anonym sa...

Annannan säger: vilken bild! Måste vara suveränt att ha den utsikten från hotellet! Jag har aldrig tänkt på NY som ett resmål men den här bilden gör mig nästan sugen!

Elisabet. sa...

Annannan: En enda gång har jag själv varit i NY och det var efter ett månadslångt besök hos mamma i Argentina. Jag hade våldsam hemlängtan, det var kring 3:e eller 4:e advent, snöade och var isande kallt och hela tiden hördes polissiréner För att värma oss gick vi in i S:t Paul´s Cathedral som var fullsatt och vi stod längst bak och så öppnades dörren - snöflingor yrde in - och en kraftig polis kom in, tog av sig uniformsmössan, gjorde korstecken och gick sin väg. Vilket oerhört intryck det gjorde. Det är det jag minns allra mest av dagarna där. Mamma besökte NY 1967 och hade nog kunnat flytta dit.

Turtlan sa...

En mäktig stad! Ständigt ljud men ändå charmig.

Jag har varit i New York två gånger. Dels en långhelg 1990 när jag hälsade på kompisar som au pairade ’ i Washington DC. Vi bilade upp till NYC så jag har t o m kört bil där. Vi bodde på ett hotell alldeles vid Times Square. Vi hann med mycket den helgen inklusive Empire State Building. Kommer ihåg att jag ofta tänkte ”att det är som på tv” ;-) Så läckert stanna och titta upp mot de oerhört höga husen. Jo vi var uppe i en av tvillingtornen också. De som inte finns längre…

Sen 2006 tillsammans med resekompisen. Vi valde faktiskt bo på samma hotell. Låg ju så bra till… Gick på musikaler. Phantomen på Operan och Lejonkungen. Wow i mega! Åkte till Ellis island. Oj vad det var berörande. Såg stora gropen efter tvillingtornen och gick väl miltals sammanlagt.

Just det. 1990 var vi inne i FN byggnaden också. Det får man nog inte numera tror jag. Så jag har sett där generalförsamlingen och sånt träffas. Men kommer inte ihåg så mycket av det besöket. Tror hjärnan får så mycket intryck att allt får inte plats.

Om jag vill åka dit igen? Jo när jag tänker efter så gärna det.

Bert Bodin sa...

Jag är ingen större fan av USA. Men New York! Det ÄR inte USA. Så trevlig stad. Och då har jag bara varit där vintertid. Firat två jular och nyårshelger, bl.a.

Gillar mångfalden. Och faktiskt lugnet. Inte lika ruschigt som ex.vis Stockholm.

Turtlan sa...

Håller med dig Bert! USA och New york är inte detsamma. Det sa t o m min kusin som bor i Connecticut. Åka till New York är som att åka utomlands för amerikaner sa hon en gång.
Jag har varit i Los Angeles, San Fransisco, Washington DC och New York. Fyra totalt olika städer! Svårt säga favorit men New York är mäktigt! Jag var där i maj respektive juni. Lagom varmt vad jag minns.

Bert Bodin sa...

@ Turtlan

San Diego är också trevligt. En stad vid havet. Förstår inte hur jag en gång var så modig att jag skjutsade en kollega frpn hotellet ute på Coronado Island och till flygplatsen och ensam hittade tillbaka till hotellet och jobbmötet där. Men den stan är rätt tillbakalutad i sin attityd, eller var det åtminstone då.

Elisabet. sa...

Turtlan och Bert: intressant att ta del av era NY-upplevelser! Jag k.an ju tänka mig att jag inte alls var särskilt på hugget att ta del av NY, efter månaden hos mamma och borta från flickorna. Jag bara längtade hem. (Deras farmor var barnvakt).

Turtlan sa...

Bert: Nästan varit i San Diego. Bodde någon natt strax utanför. Vi var aldrig inne i centrum. Åkte dit för att gå på Sea World. Sen åkte vi ner till gränsen, lämnade bilen och gick över till Mexico. In till mexico var det en sån där karusell i metall (vad heter en sån…?) Ut från mexico var det låååånga köer… Ops. Men vi med vårt pass kunde bara glida förbi kön med alla mexikanare… Gissa om vi kände oss uttittade…. Men ett minne blev det!

Bert Bodin sa...

@Turtlan

Exakt samma saker gjorde också jag i San Diego.

Men SanDiegos centrum var ganska mysigt.