fredag 21 oktober 2022

Snart helg ...

Fredag. Och den där sprittiga energin från igår, den liksom tackade för sig, så där som sista slurrrpen i badkaret. Nåja det går ju bra ändå, när man inte har ett arbete som väntar. 

Kanske är det det allra bästa med att vara pensionär ..? 

Vaknade vid fyratiden och kom ihåg att där var tvätt i maskinen, så jag gick ner och tog hand om alltsammans .., hängde upp dem på tvättlinan i pannrummet och så upp igen. 

Då hade Harry gått in till husse och kurat ihop sig vid hans fötter. Själv låg jag ensam och lyssnade till Vetenskapsradion Hälsa, men minns inte vad det handlade om. 

Tänkte lite på Liz Truss som nu avgått och jag undrade hur det var hemma hos henne och maken, han som heter Hugh O´Leary. 

Vad pratades det om på nummer 10 Downing Street igårkväll? Var hon omåttligt ledsen? Kanske skippade dom nyheterna? Bjöd maken henne på te? Eller var det bara alldeles tyst i huset på Downing Street?  Kom hon hem ., sjönk ner i soffan .., sparkade av sig skorna och bara pustade ut? Ringde hon till sin mamma Priscilla, hon som ser så snäll ut? Eller hörde någon av hennes tre bröder av sig ...? Och hur ska det kännas för hennes två döttrar? Finns där någon hund eller katt i huset, tro? Såna älskar ju en, alldeles oavsett om man är premiärminister eller kassörska, drottning eller arbetslös. Det är sånt jag kan ligga och tänka på och det blir nästan som en film inuti huvudet.

Men sen blev det morgon och såklart promenad med Harry och precis när vi går nerför backen, kommer tre vuxna rådjur spatserande längs Ejdervägen.  Så svänger dom vänster vid grannens hus, det som står på pålar. Och spatserar är just vad dom gör. Sååå fina!!

Det är nästan vindstilla ute. 

Sen hem igen .., och jag tar mig an Nutidskrysset DN:s quiz för veckan som varit och fixar enkelt svaren på dom första frågorna, men sen kommer förstås frågor med alternativa siffror och då blir det genast fel. Idag sju rätt av tio. Jag hade fel på ekonomifrågan, antalet prenumeranter, samt det där priset. 

Tror absolut inte att pv kommer att ha alla rätt den här gången, jag tror däremot att han får åtta rätt, kanske nio. (Svar kommer i eftermiddag). Nu är det dags för hundpromenad igen och ikväll är det After Work på Göstas Café i Steninge. Friherrinnan, pv och jag. Vi cyklar dit, dom fyra kilometrarna enkel väg och hemåt och friherrinnan promenerar hem från sig. Ungefär så är det här.

Uppdatering: Nio rätt för pv.

10 kommentarer:

Babsan sa...

9 rätt fel på prenumeranter….

Bert Bodin sa...

8 av 10 rätt. Men inte på Nutidskrysset. 😏

Elisabet. sa...

Babsan: grattis!

Bert Bodin: Nutidskrysset har jag inte tagit mig an ännu. Åtta rätt är ju också bra.

Och pv hade nio, som Babsan och felet var på den relativa fattigdomen.

Elisabet. sa...

Bert Bodin: aha .., nu ser jag ju! (Ang. Nutidskrysset. Ändrade. Tack!)

Turtlan sa...

Sju rätt av tio. Missade också antalet prenumeranter bla. Ja ja. Jag är nöjd. Nästan.

Mian sa...

Och vi körde på ett rådjur ikväll. Jan var tvungen att slå ihjäl det. Helt nödvändigt att göra det så fort som möjligt. Nu finns detta på näthinnan hela tiden. Känns jobbigt. Sorgligt.
Jag avskyr mörkerkörning.

Elisabet. sa...

Turtlan: då är vi lika :) Skönt.

Elisabet. sa...

Mianf: det - att köra på ett djur - är min stora skräck! Bra gjort av Jan! Och just därför avskyr även jag mörkerkörning. Såg att en kvinna norröver avlidit efter en krock med älg.

Babsan sa...

Rådjur finns hur mycket som helst på vår väg fr ” stan” 2,5 mil därför,bor vi på hotell i Uppsala inatt efter lite galej

Elisabet. sa...

Babsan: låter underbart - med hotellövernattning - menar jag!