fredag 21 juli 2023

Fredag .., matmarknad och DN:s nutidsquiz ...

Vi är sannerligen inte särskilt ofta inne i Halmstad, men idag blev det av. Det var väl den internationella matmarknaden som lockade, förstås. Ja, den heter egentligen International Food Festival, men jag säger matmarknad. 

Det fanns mycket att välja på .., allt från paella från Spanien, till rätter från Frankrike, Polen, Venezuela, Libanon, Grekland .., ja, det vimlade av olika stånd! Vi valde libanesiskt .., betalade 110, respektive 130 kronor och hade tur och fick var sin sittplats. En man stod redo med en sopsäck och spanande in de som köpte läsk i burkar .., det var som om han hade någon slags radar inom sig.

Jag kom då ihåg att jag upplevt samma sak vid Gothia Cup, där en kvinna nästan slet burken ur ens hand, innan man ens druckit ur innehållet.

Nutidsquizet gick ganska bra. Nio rätt av tio - fel på fråga 10 som handlade om Jane Birkin. Pv hade samma resultat och fel på samma fråga.

Ordquizet: 10 av 12. (Fel på fråga 11 och 12). Tror att pv hade 11 av 12.

Nu inväntar vi bara Den Äldsta med make vilka är på väg söderut. Det är renbäddat och klart och vi har berättat för Harry att såväl Charlie som Steven är på gång ...(hundarna). Stackars Sigge får några stressiga dagar, då han försöker hålla sig undan så gott det går.

4 kommentarer:

Gunnel sa...

Också 9 rätt. Fel på slottet. Ord 9 av 12.

Kristina sa...

Det där med pantburkar är viktigt för dem som samlar extrainkomster. Minns ett besök i Gbg, Ullevi, konsert, där flera insamlare nästan krigade om burkarna. Lite "mycket väsen för ingenting", tyckte vi, som inte samlar burkar och tänker på annat ... Kvisset (nutids-) vill jag inte ens tänka på ... uselt resultat. Orden, sisådär - två missar.



Elisabet. sa...

Gunnel: Ren tur för mig, hade noll koll på vilket det var.

Elisabet. sa...

Kristina: minns en kund i affären här i Haverdal, han hade plockat burkar efter festligheterna i Tylösand och berättade att han fick ihop mer än jag fick ut netto i lön på Hemköp :). Funderade på att börja med detta, men det blev aldrig av.