onsdag 19 juli 2023

Mitt-i-veckan ....


När man följer Mari Friberg på instagram där hon har sitt konto mianf, då inser man hur oerhört okunnig man (jag) är, ja, vad gäller smådjur i ens närhet. 

Nu är det mest insekter hon visar bilder på (helt fantastiska bilder dessutom!) och liiiite av all information har kanske fastnat i något minnesarkiv, men mest handlar det om ren fascination, ja, för egen del. 

Det som förvånar mig med maris bilder, är att hon tycks se insekter PRECIS överallt. 

Jag fattar det inte. Och hon upptäcker ideligen småkryp vilka är helt nya för henne! 

Nåväl. Igår upptäckte i alla fall pv en liten ödla, vilken hade lagt sig för att vila under en presenning. 

Alldeles lugn och rofylld tycktes den och låg stilla och lät sig villigt fotograferas. Googlade .., aha, en skogsödla, tydligen. Maris bilder är knivskarpa, den här lilla ödlans huvud blev förstås suddigt. 

Här syns huvudet liiiite bättre. 

För övrigt? Inga som helst nyheter om vår syster som hamnat på sjukhus och frustration är rätt ord för ens känslor.

Inte en rad i inkorgen med hennes namn som avsändare. 

Ännu mera för övrigt: pv:s besök på VC gick bra. Bara hem och kurera sig med stark hostmedicin, den som ger mig mardrömmar, (och som jag därmed skippar) men han klarar sig. 

Tittade på filmen Howards End i förrgårkväll. Det är - i ordets rätta bemärkelse - en lååång film och klockan blev halv två innan jag kom i säng. Sov inte en blund den natten, men var ändå tämligen pigg igår. 

Filmen finns på svt.play, är inspelad i början av 90-talet och med suveräna Anthony Hopkins och Emma Thompson i huvudrollerna. 

Och om Tilde Addenbrookes sommarprat tyckte jag också. (Handlade om hennes biståndsarbete i Ukraina). Hennes arbete med bland annat "Blågula bilen" har såväl pv som jag själv stöttat, men visste jag inte att hon var inblandad. Nu känns det ännu bättre att hjälpa till, ja, efter förmåga.

Dagens sommarpratare är chefsåklagare Lise Tamm. 

För övrigt intet nytt.

4 kommentarer:

Bert Bodin sa...

Och här i Norrbotten hittade man i maj i år 1600(!) arter insekter på en fäbod utanför Övertorneå, varav 40 stycken som inte ens vetenskapen känt till. Så vi ligger i lä, hur vi än försöker lära oss.

Elisabet. sa...

Bert Bodin: Helt ofattbart!

Babsan sa...

Tufft för dig att inte veta nåt om systern men får du inte tag i sonen?

Elisabet. sa...

Babsan: Ikväll äntligen! Men enbart att hon kommer hem i morgon och då måste hon gå med ”walking framme”, nåt slags stödhjälpmedel. Ska ringa henne i morgon. Synd att hon inte har en modern mobil! /Elisabet