torsdag 20 juli 2023

Nybyggarna ....

En underlig dag. Somnade i gästrummet och sov så okristligt hårt och drömde underligt .., om en före detta granne - Gun - och när jag vaknade, ja, då visste jag knappt vad som var vad. Var det en dröm ..?

Ringde till min syster i Australien. 

Hon ringer aldrig (men skriver mejl dagligen), så det är jag som hör av mig och nu svarade hon "Birgitta speaking" (hon har vanlig telefon) och således är hon hemkommen, vilket kändes sååå bra! I morgon skulle hon sätta sig vid datorn och berätta om vad som hänt och hon lät ändå ganska pigg. Härligt! (Har bett att få hennes omtänksamma väninna Sciss telefonnummer och mejladress - om hon godkänner det -, så vi inte behöver sväva i ovisshet när det händer så här allvarliga saker).

Nybyggarna ...? 

Ja, den tittar vi på just nu, på SF-kanalen. Tänk, vilken fantastisk serie detta var! Och vilka skådespelare! Liv Ullman, Max von Sydow, Eddie Axberg, en totalt underbar Monica Zetterlund, Allan Edwall, Pierre Lindstedt och alla de andra!  Minns när jag läste böckerna: Utvandrarna, Invandrarna, Nybyggarna och Sista brevet till Sverige! 

Nybyggare fanns ju även på närmare håll. Här, till exempel.

Det är detta pv sitter och tittar på, ja, jag med .., med datorskärmen i mitt knä och bilden togs när vi låg i Bäckvikens hamn vid Ven. Så vackert där var!

 Och medan jag skrivit detta har det hunnit blåsa upp, regna och nu är det solsken!

Inga kommentarer: