lördag 22 juli 2023

Tv-tips och lite till ....


På instagram - förmodligen på svt:s sida - tipsade någon människa om en dokumentär (egentligen om tre, återkommer med de två övriga, dvs, om jag lyckas hitta inlägget) och en av dem var "Himlens mörkrum". 

Vilken dokumentär!

Och vilka fantastiska bilder, tagna av Jean Hermanson. 

Här finns en länk till programmet, som även blir till ett stycke av vårt lands historia. Bilden här t.v. tog jag rakt av från datorskärmen ..., om ni bara visste vilka knivskarpa fotografier som denne Jean tog! 

Helt klart sååå sevärd!

Ett annat program som jag fann rätt intressant, det var "Sanningen om ditt kiss."

Avdelningen "lite till": Den Äldsta och maken roar sig ikväll i Tylösand och vi är hundvakter. 

Det går alldeles utmärkt. 

Charlie tillbringar  mesta delen av tiden på matte Marias säng i gästrummet .., ja, han BARA väntar på matte .., medan Steven har gosat med Eckes son Jonas som tittade in och blev så omtyckt.

3 kommentarer:

annannan sa...

Himlens mörkrum måste jag ju absolut se!

Jag tipsar om Tom Alandhs dokumentär om Kåge Jonsson: ”Trots att han gjort några av televisionens mest folkkära dokumentärer är Kåge Jonsson nästan okänd. I 35 år har han och Tom Alandh varit arbetskamrater och lika länge har de gruffat om vad en dokumentärfilm egentligen är. Svensk dokumentär från 2023.”

Det är roligt att höra dem gruffa och så får man insikt i hur de funderar kring film och man får en inblick i Kåge Jonssons dokumentärer också.

https://www.svtplay.se/video/jQ7wJbm/kage-jonsson-vardagens-betraktare

Anonym sa...

Flera av Kåge Jonssons dokumentärfilmer finns också på SVT play. Men jag är tveksam till att jag orkar se dokumentärer om alkoholistvård och arbetslöshet i 1970-talets Sverige… Att höra två dokumentärgiganter tala om de här filmerna var dock jätteintressant!

Elisabet. sa...

annannan: den såg jag för en tid sedan, den om Kåge Jonsson, men kanske någon har missat den? Himlens mörkrum skuttade rakt in i mitt hjärta! Elisabet