lördag 23 september 2023

Lördag ...


 

Då blev det Skallkroken från halv tio och fyra timmar framåt. Från Fallnaveka i Småland anslöt pv:s storebror Tommy (av vilken man alltid får så varma kramar!) och Edvin, 5 år, var också med, då mamma Hilda arbetade extra på något av stans bibliotek. 

Först mastades vår båt av, med god hjälp av Tim, en man i vår ålder eller tio år äldre (ja, jag är besatt av åldrar, ni har helt rätt!) och han tog liksom på sig ledarskapet och dirigerade de båda bröderna. 

Det fungerade jättebra! 

Själv fick jag hålla i där det behövdes (rullfockskenan, t.ex) och när Serudia var klar, då hämtade Tim sin båt (också han har en Hallberg Rassy, nästan exakt likadan som vår, men han har valt att inte ha trädäck) och så blev det ny avmastning. 

Det här med att hjälpas åt och ställa upp, det tycker jag verkligen stämmer in på båtfolk. 

Edvin följde fascinerat allt som pågick.  

Skulle morfar verkligen kanske klättra längst uppe i mastkranen, nej, fy så hemskt! Och han - Edvin - gick fram och åter på kajen och kände sig väl som en "stor karl" och fick åka med morfar och hans storebror fram och åter till vår båtplats.

Mannen i röd jacka är Tim. Vilket snyggt namn, förresten .., ovanligt för en man i den åldern, känns det som. 

 
Det är tyngre än man kan tro att kånka på en mast, även om den ligger i en vagga på hjul. Nu ska den uppför en backe och därefter in i masthuset.

När allt var klart, samlades vi i klubbhuset och där gräddade jag våfflor och dukade fram och det var pv, hans bror, Edvin och jag själv, men så kom tre andra män in - ovetande om våfflelkalaset - och det räckte och blev över till oss alla. 

Så vansinnigt roligt det är att sitta många runt ett bord! Att se människor ta för sig och bli glada och av våfflor blir många verkligen glada. Inte minst Edvin .., som åt våfflor i parti och minut - mest parti -. Jag klippte våfflorna i hjärtbitar, eftersom jag var orolig att smeten inte skulle räcka till, men det gjorde den. Det här var Garants Ekologiska våffelsmet - riktigt bra -, riktigt goda!

Tanken var att vi i morgon skulle hälsa på i Västerstad hos min syster med familj, men systerdottern är vanvettigt förkyld och så har det ösregnat idag, så något arbete med lie för att kapa det höga gräset, nej, det blir det inte. 

Vi åker i stället raka spåret till Ystad och lämnar Harry och får då träffa Tommy och Karins nytillskott, den lilla goa tikvalpen som ännu inte fått något namn. Oj, så trevligt det ska bli!

2 kommentarer:

Anonym sa...

Alltid så trevligt att läsa om båtäventyr och rutiner! Då får Harry bli lekfarbror några dagar. Trevlig resa till Riga! / Annannan

Elisabet. sa...

Annannan: och alltid så roligt att läsa en kommentar!