söndag 17 september 2023

Söndagsfönstret ...


. .. fångades i ett sovrum i landet Skåne. 

På den fönsterbrädan råder i vanliga fall ordning och reda (läs: en lampa och en vas), men när en farmor och hennes sambo är på besök, då förändras det mesta. 

Då kan man på samma fönsterbräda hitta en icke-använd-blöja (tack till den som kom på att markera vad som är bak och fram på dagens blöjor!), en hårborste, en rosa överstrykningspenna, samt en loggbok tillhörande båten Serudia. 

Tanken var att den näst sista seglatsen, den från Torekov till Skallkroken (den där jag var tämligen halvskraj  helskraj..), skulle skrivas in.

Det var tanken, men det glömdes nog bort, eller hanns inte med. 

Vad som finns i plastflaskan har jag ingen aning om.

Om betydelsen att se träd utanför sina fönster,  kom vi att prata om. Sonen med familj bor i ett område där trädgårdar och träd har varit med under många år. Där finns jättestora granar - dignande av kottar -, och när man simmar i den av mig så innerligt älskade poolen, då kan man åt ena hållet se en vacker tall, en mindre gran, en lönn och en stor fläder, vilka växer på granntantens tomt. Och i och med att där finns träd, ja, då ökar ju också möjligheten att få lyssna till fågelsång. Nu var det mest duvors kooooorrrande, skator och kajor som underhöll, men det är ju i alla fall bättre än total tystnad.

Så var det.

2 kommentarer:

annannan sa...

Älskar träd utanför fönster! Att titta på och att lyssna på. Inte bara fågelsången utan också vindens sorl i löven, eller ruskande i grenarna, beroende på årstid och vindstyrka. Vi bor mitt emot en skolgård från 1940-talet eller så, med mycket mäktiga träd, så mäktiga att en stor gren från ett av dem föll och bucklade till järnstaketet runt skolgården... Men inget lutar över vårt tak, tror jag.

Elisabet. sa...

annannan: ja, just så är det! Minns när jag låg nyopererad i Ystad och från salsfönstret kunde se hur en duva ruvade på ägg i ett knotigt, gammalt träd. Underbart var det!