måndag 16 oktober 2023

Annorlunda ...

Ena dagen gråväder, trist och mörkt, den andra blå himmel och solsken. Och ingen vind. Vi har jobbat på bra idag, nu när pv inte har anmält sig som jobbvillig. Tagit ner humlen och klippt ner allt som vuxit sig alldeles för högt eller brett ut sig något hemskt - ormbunkarna, till exempel -. 

Fönsterna har putsats (hjälpts åt), jag har räfsat ihop allt det nerklippta, plus flera kilo ekollon - alla öppnade - och ska fösa ner det i sopsäckar, ty vår kompost är mer än rågad. 

Brödbak i ugnen. Gifflarna är redan klara. 

"Du kan väl ta med någon giffel och kaffe till hamnen ..?" säger pv, som nu ger sig ut på rullskidor. 

Förhoppningsvis blir det ett dopp, särskilt nu när det finns stege, så där så man inte behöver vada ut i tjugotalet meter för att kunna simma eller dyka. 

Tidigt i morse ringde den förstfödda som då arbetat natt. Vilken skillnad i jämförelse med hur det var dom första veckorna; då allt var så annorlunda i jämförelse med CIVA på KS och där det mest var respiratorpatienter. Här - på Danderyds sjukhus - är det akutmottagning som gäller och full fart och prat med patienter och trevliga arbetskamrater, (precis som på KS),  men som ett helt annat jobb! 

Sitter i soffan Ektorp och skriver på min laptop. Är det månne en liten mus jag hör bakom byrån ...? 

Ps. Länge sedan jag blev så innerligt glad, som över det polska valresultatet, det som i morse väl var mest preliminärt, men också troligt! Hurra! Jag ville ropa ut glädjen högt och hade noll förhoppningar om att det skulle gå så här! Ds.

5 kommentarer:

Turtlan sa...

Jag sa också hurra! En liten ljuspunkt i den just nu tunga världen!

Bert Bodin sa...

Precis mina tankar om Polen också.

Elisabet. sa...

Turtlan och Bert Bodin: Jag är sååå tacksam att jag hade fel .., tänk, om man ville ha lika mycket fel när det gäller Trumps återkomst (som jag tror att det blir).

Guy sa...

Fint höstfoto!

Valresultatet i Polen ger litet ljus bland allt elände i världspolitiken!

Elisabet. sa...

Guy: ja, men nu kommer jag plötsligt inte åt mina bilder i Google, så nu vete sjutton hur jag ska göra.