lördag 21 oktober 2023

Inget fönster ....

Att passa två energiska barnbarn genererar - i alla fall för mig - inte krafter till att fånga fönster, eller ens tänka tanken. Han som är dryga året nu, han struttar iväg i väldig fart och det han inte hinner med, det finns nog inte. Och så en storebror vars energi är outsinlig .., ni kan ju tänka er. 

Klockan 15.00 slutade deras pappa för dagen (praktiserar för närvarande på en akutmottagning) och jag ropade högljutt halleluja när han steg innanför dörren! 


"Men har inte Viggo sovit middag ...?" undrade han. 

"Njaaa, han sov ju på förmiddagen ..", svarade jag. 

Vips, blev det sängen och han - den lille - somnade nästan bums. 

Aj, aj. Det tänkte inte farmor på. 

För övrigt?

Vi har promenerat i Limhamns småbåtshamn och konstaterade förvånat att många segelbåtar stod på land med masten på. En stund senare kom vi i samspråk med två äldre herrar vilka skulle ta upp sin båt i morgon och då berättade pv om sin förvåning, ja, över masterna. 

"Det är ett ålderstecken  .., vi äldre orkar inte ta ned dem", sa mannen leende.

I Skallkroken finns inte en enda segelbåt med masten uppe vintertid. Så olika kan det vara. 

Ps. En sak som verkligen slagit mig, det är hur annorlunda föräldrar är numera. När min pappa - salig i åminnelse - kom hem från jobbet, då hade han bästa platsen vid matbordet och sedan tog mamma eller vi andra hand om disk och dylikt. Pappa tog sig då ofta en tupplur på soffan. Att han skulle börja leka med mig, det fanns inte på kartan. 

När exet kom hem från sitt värv, ja, inte var det lek som gällde med barnen och det var det förresten inte för mig heller. 

Nu var ju min pappa 44 år när jag föddes, men det är ju bara 7 år mer än vad småttingarnas pappa är och när han (A) kommer hem från jobbet, då är det första han gör att busa eller leka med pojkarna! I nästan en timmes tid har dom lekt, byggt ett högt fint Legotorn och nu är det jobb med huset som gäller. Ds.

6 kommentarer:

Babsan sa...

Man blir ganska trött när man passar de små😅Det är så intensivt.Vad går sonen för utbildning?

Gunnel sa...

Dagens pappor är mycket mer engagerade i familjen än vad våra pappor var. En fördel för dagens pappor som får bättre kontakt med sina barn. För att inte tala om vilken fördel det är för mammorna.

Tony sa...

Jag känner igen mig i att det du skriver om att passa barnbarn.

Elisabet. sa...

Akutsjukvård. Riktigt intressant. /Elisabet

Elisabet. sa...

Precis! Så stor skillnad!

Elisabet. sa...

Tony: Känns befriande! 😉 / Elisabet