onsdag 18 oktober 2023

Eftermiddag i Skallkroken ...


Tänk er solsken och lagom varmt, mer som sensommar än höst .., och kaffetermos och en rosa och en limegrön plastmugg och baddräkt och frottéhandduk och harry, förstås. 

Pv har då givit sig iväg på rullskidor; det blir hemifrån och till Skallkroken och lite hit och dit, totalt 1.8 mil .., och vi är där innan han kommer och det är alltid enklare för mig att bada om jag får vara i först, fråga mig inte varför. 

"Men har du redan badat ..?" säger han och jo, så är det.

Isande kyligt i havet, men ljuvligt efteråt. Det är ett par timmar sedan nu, men energikicken sitter ännu i. Varför glömmer jag bort den här känslan mellan varven ...?

Tidigare idag ett besök i affären. Ny stjärna i kassan och jag hälsade henne välkommen och hon såg sååå rar och fin ut. Det blir säkert jättebra. Ute på parkeringen träffade jag Helena; en av de trevligaste och raraste kunder jag vet och vi stod och småpratade en bra stund; mest om hur vi hade parkerat. Just som jag var på väg att köra iväg, knackade hon på bilrutan och jag tänkte att jag kanske tappat något. 

Nej, hon ville bara säga några snällord. 

När jag åkte vidare log jag mest hela tiden och jag tänkte - som så många gånger tidigare - att vänliga ord kan man leva på hur länge som helst. 

Bilden är från Skallkroken och togs i eftermiddag. Motorbåtar puttrade ivägut till havs .., det är hummerfiske nu. Om två veckor är det bomupptagning. 

Hösttecknen hopar sig.

Inga kommentarer: