torsdag 19 oktober 2023

Studio 65 och i väntrummet ...

Tittar på Studio 65 hos Kunskapskanalen och idag handlar det om åldersskillnader. I studiosoffan sitter Lena Liljeroth Adelsson och maken Ulf. Han är fjorton år äldre än sin hustru och nu diskuteras detta med för och nackdelar när det gäller sådant. 

Min mamma var elva år yngre än min pappa, så jag har egentligen inte ens reflekterat över detta med om någon i ett förhållande är äldre eller yngre. Och i bekantskapskretsen finns en kvinna vars kärlek är sjutton år äldre. Och mellan Sonjas föräldrar var skillnaden tjugotvå år (pappan äldre). 

Mina barns pappa och jag själv, där var det 1 år 3 månader mellan oss ..,  den lurvige i Helsingborg var fem år yngre och pv - slutligen - är 1 år och 9 månader yngre än undertecknad. 

Om jag nu blev ensam, skulle jag då kunna falla för någon som är tio, femton år äldre?  Ja, det är inte omöjligt. Det handlar väl mest om någon slags inre energi och livsglädje och det finns ju människor som vid trettio års ålder inte alls har den geisten. Nackdelen vid väldigt stor åldersskillnad, är väl att den ena parten går i pension långt tidigare och kan det nog bli ensamt .., då den som är yngre fortfarande yrkesarbetar och inte alls, på samma sätt, kan styra sin egen tid. 

Nåväl, här en länk till programmet om någon är intresserad. 

Tidigare idag ett besök på vårdcentralen i Slöinge. I receptionen satt som vanligt den alltid så vänliga Therese och jag fick komma in på utsatt tid och läkaren, en kvinna i 35-40-årsåldern, har jag mött tidigare, tror jag. 

Hon redogjorde för svaren på de prover som togs för ett par veckor sedan och min medicinering diskuterades - till eller ifrån - blodtrycket togs (135/70) - och efteråt ville jag gråta av tacksamhet, ja, framför allt för det vänliga bemötandet. 

Bilden visar inte dagens väntrum, däremot det som finns på arbetsterapin i Halmstad - på stora sjukhuset - det var väl efter min handledsoperation. 

Nu har pv cyklat in till stan för att hämta Edvin - inte från förskolan - men väl från Edvins mormor. Det går kräksjuka på förskolan och eftersom det i morgon stundar semesterresa till Spanien för Hilda och Edvin, gäller det att mota Olle i grind. Alltså får han vara hemma från förskolan och hopefully hinner inte några magbaciller ifatt honom. Således delar mormor och morfar på barnbarnsomsorgen just idag. Morfar tar eftermiddagspasset.

Så är läget i landet Halland, denna gråmulna torsdag i oktober.

3 kommentarer:

Bloggblad sa...

Min svärfar var 15 år äldre än svärmor. Svärfars fem år äldre bror var mer lekfarbror åt Per än vad hans pappa var. Min svärmor tyckte att det var jobbigt när de var ute på pensionärsresor … hon var snabb och rask och det var inte han … Så de fick alltid mat sist … och kom sist upp i bussen. Det passade inte henne. Ändå överlevde han henne med rätt många år.

En väninna som har en 11 år yngre man, tycker attd et är trist när hon refererar till sin ungdom, musik, filmer o.dyl.Han har inte alls samma referensramar.

Min lille gubbe är två år yngre …

Bloggblad sa...

Studio 65 är intressantare än jag trodde. Har inte sett alla, men några.

Elisabet. sa...

Bloggblad: Det är väl det jag skulle sakna mest, detta att man har helt olika minnen från t.ex långt tillbaka.
Jag har missat massor med Studio 65 och ska försöka titta ikapp. Tycker att Kattis A är bra som programledare.