måndag 23 oktober 2023

Att resa ...


 ... är sannerligen livgivande på så många plan. 

Nu har jag ju mest varit i Bunkeflostrand, men det spelar ingen större roll - det var ju också avsikten -. 

Pv körde hem igår och tog Harry med sig och själv satt jag uppe och inväntade  Anders som kom hem från akuten och precis som när jag frågar den förstfödda hur natten varit, ställer jag samma fråga till honom. (Men nu efter ett kvällspass). 

Det var likadant när min mamma arbetade  på sjukstugan hemma i Malå, eller när exet (polis) kom hem .., var det något spännande som hänt ..? 

Ler när jag skriver det här, tänker att det är nog inte många som frågar en kassörska om det hänt något särskilt på jobbet under dagen.



Och så idag hemresa med Flixbussen som går direkt från Malmö till Halmstad, men fortsätter vidare mot Göteborg och slutligen Oslo. Inga stopp längs vägen.  

Det är knappt om tid när vi ger oss iväg och när det endast återstår tre ynka minuter innan avgång och vi sitter vid ett rödljus, då känner jag stressen komma susande!

När det bara är EN minut kvar, gör sonen en U-sväng och släpper av mig; och jag skyndar mig allt jag kan och kliver på den första Flixbussen, den som jag då inser går till Berlin! 

Hjälp! 

Fort ut igen och in i nästa och jag hinner precis slå mig ned, när chauffören dyker upp. Å, sicken lycka! 

Jag sitter tre rader bakom denne chaufför (han har tre ringar på höger hand, räknat från höger) och mörka solglasögon. Under hela resan ser jag honom och ibland tänker jag att han håller på att somna, men det gör han förstås inte .., och han håller takten med höger hand mot kinden och jag undrar vilken musik han lyssnar till. 

Mjukt och smidigt tar han oss ut ur Malmö och vi passerar mängder med yrkestrafik och jag, som sitter  på höger sida, ser rakt in i hytterna på dessa bilar och jag kan säga att det var många, många yrkeschaufförer som satt med sina mobiler och läste vad-vet-jag, medan dom med vänsterhanden rattade sitt ekipage. Där var chauffören hos Nordic Transport, där var en lastbil tillhörande en skånsk betongfirma, en annan hette något med Trailer .., resten har jag glömt bort. 

Klockan 13.30 ska vi ankomma till Halmstad Resecentrum och det är precis på pricken vad vi gör. Exakt på minuten. Imponerande!


Nu hemma igen. Till vardag och allt det som hör till, men utan små, knubbiga händer som - alldeles  på tok för tidigt om morgnarna - ligger och pillrar på farmors rygg .., och utan en fyraåring som säger att jag ska få en röd diamant eller i alla fall en tandborste med motiv på skaftet av Sommarskuggan, men sen ångrar sig. 

Nja, han vill nog gärna behålla dem alla tre. 

Jag säger att det är helt okej.

2 kommentarer:

Bert Bodin sa...

@Elisabet

Nog hade det varit lite kul om du hade suttit på Berlinbussen och somnat. Vaknat i den tyska huvudstaden. 😏

Elisabet. sa...

Bert Bodin: ja, det hade sannerligen blivit ett äventyr! Men nu har jag kollat på Flix hemsida .., man kan alltså ta sig från Malmö till Berlin med deras buss, för 398 kronor enkel väg. Restiden är då 9 timmar och 10 minuter.