torsdag 26 oktober 2023

Dagens fönster ...

Sannerligen att jag blev bönhörd, när jag berättade hur jag gick igenom bloggarkivet för att - i dessa tider när man ska spara och återanvända - letade fönsterbilder från så långt som femton år tillbaka! 

Flera nytillskott kom susande genom rymden och landade i min laptop. Det här var ett av dem. 

Så här skriver avsändaren, som var Monet: 

"Lite mera ”moderna fönster” än det tidigare. Tagna från bilen mot den nybyggda hamnen i Norrtälje där en helt ny stadsdel växer fram. Blandad bebyggelse med två höghus som antingen gillas av invånarna eller retar gallfeber på dem. 

Tidigare var här ett eftersatt, näst intill slumområde och det stod två erbarmigt fula silos - det är väl därför man tyckt att det är ok att bygga på höjden.

Nu är detta ett otroligt fint område med trädäck, planteringar, småparker och fullt med restauranger längs hela hamnen. Sommartid kan man tro att man befinner sig i södra Europa. Stadens signum, gamla ångfartyget Norrtelje ligger sedan många år förtöjd här och inrymmer numera en grekisk restaurang!




Den fina solsnäckan är ett verk av Bigert och Bergström, det bortre höga huset (bilden ovan) heter Havstornet och har också kända arkitekter. 

Fint blir och är det och som vi kommer att sakna vår charmiga roslagsstad."

// Tack Monet!  säger jag.

Inga kommentarer: