måndag 25 mars 2024

Hälsning hemifrån och tv-tips ...

Tjugofemte mars och min pappas födelsedag, liksom Sven Teglunds i Luleå, han som ibland medverkar i Tankar för dagen i P1. Här är ett. 

Från äldsta dottern kommer en morgonbild från Malå. Hon är då ute och går med hundarna .., väljer "Kärleksstigen" och bilden visarTjamstaberget med slalombacken och solen på väg upp i öster. 

Och så tv-tipset! En sån bra och intressant brittisk serie i behändiga tre delar (delvis dokumentär) och det hela handlar om när covid 19 bröt ut i Storbritannien och vilket kaos det blev. 

Handlingen utspelar sig på ett stort sjukhus och det är särskilt en kvinnlig läkare som vi får följa. Seriens titel är "Visselblåsaren - en läkares kamp" och vi tyckte att den var otroligt intressant och med bra skådspelare!

8 kommentarer:

bettan sa...

Jag och Ebba såg den för några veckor sen, alla tre avsnitten på raken. Vi båda gillade den.
Bra serie och skådespelare.

Önskar din förstfödda allt det bästa.

Anonym sa...

Bettan: ja, den var verkligen sevärd! Kände igen mycket från vad M berättade från KS och minns att hon blev allt mer dämpad i rösten allt eftersom tiden gick. Många som grät efter arbetspassen. /Elisabet

Gunnel sa...

Den brittiska serien är så bra och påminner oss om hur jobbigt vårdpersonalen hade det då och hur lite man kände till om sjukdomen från början.

bettan sa...

Vet du, jag tänkte på din M eftersom jag vet hur mycket hon arbetade. Även min vän Per som kämpade och slet och blev alltmer slutkörd. Fruktansvärd tid i allas våra liv på olika vis. Men vi lever🙏

Elisabet. sa...

Gunnel: Det är nästan alltid så att brittiska serier håller hög klass, tycker jag. Ofta bra skådisar även i birollerna.

Elisabet. sa...

Bettan: och nu från KS till Malå sjukstuga i sommar! Tala om kontraster.

Babsan sa...

Tack för serietips såååå intressant tyckte vi

Elisabet. sa...

Babsan: Men å, så roligt att ni tyckte om den!