onsdag 27 mars 2024

 Nästan som sommar ...

Efter en eländig inledning på dagen - HUR kan en tappad burk med müsli generera så mycket jobb ! -  blev allt bara bättre. Pv har ägnat timmar och åter timmar med att gjuta stöd för husgrunden, allt medan jag städat uterummet, ramat in ett fint fotografi av Harry och ordnat med blomlådorna på altanen. 

Vid tolvtiden tog vi kaffe vid trädgårdsbordet. På taknocken satt då staren och sirlade på exakt samma ställe, vid samma tegelpannor som förr om åren .., en ekorre var tydligen förgrymmad för att jag inte fyllt på med mat i fröautomaterna och dök plötsligt upp i hängrännan, där satt den - till synes helt orädd - och tittade uppfordrande på oss .., och så fladdrade en citronfjäril förbi .., jag hörde gransångaren för första gången i vår .., och en flock tranor cirklade upp och ner och upp och ner - skriiiiande - just ovanför Ecke och Britts sommarhus. Fick jag med allt?

Och solen  v ä r m d e  och äldsta dottern ringde och vidarebefordrade snällord från rara människor hemma i Malå och plötsligt kändes det som om det blev för mycket .., för mycket av all omtanke och för mycket av sorg och bedrövelse över att Harry inte lullar omkring här på tomten. Gick in och satte på fin musik .., grät hejdlöst, men nu är det bra. Jag tänker att barn dör av svält i Gaza och föräldrar förlorar barn på grund av robotar som slår ner i Ukraina och jag har instagramvänner som förlorat barn ..., men det hjälper inte i just den stunden när det brister. 

Nåja. Nu är jag mig själv igen och blev överlycklig över att det blev så bra med pressad vitkök i den fläskfiléyttergryta med svamp (och lite bacon) som jag gjorde igår och i kylskåpet finns Zeunertz påskmust, men jag ångrade mig och sa till pv att jag tar nog ändå ett glas av det goda vinet Mc Mannis.

Så ringer sonen och frågar om det är Icajouren han pratar med? Nja, men Hemköps kanske, säger jag. Nu är han på Ica i Bunkeflo och ska stå för middagen och är det färsk eller djupfryst spenat han ska välja, undrar han .., det ska bli en gryta på lövbiff. Jag blir osäker, ringer Den Äldsta som säger "färsk!" och så återkopplar jag till matlagaren. 

Fick glatt mejl från min syster i Australien. Besöket hos hjärtläkaren som hon så oroat sig så för, visade sig gå galant. Alla värden var bra, blodtrycket rent superbt! Nu behövs inga regelbundna besök, han skriver ut henne och så får hon kontakta honom privat om det blir några bekymmer.  Dessutom hade han gissat att hon skulle bli ..., tja, ungefär nittotre år! (Hon fyller 80 i november). 

"Grattis! Du får du nog leva en massa fler år än din lillasyster!" svarade jag. 

Nåja, att ha fått vara med om den här dagen - så till brädden fylld av känslor - är inte det sämsta.

2 kommentarer:

Bert Bodin sa...

Jaså - du har också handlat fläskytterfilé. ;-)
Ja, man måste ju passa på.

Elisabet. sa...

Bert Bodin: japp! Prisvärt, tycker jag och det blev jättegott!