fredag 29 mars 2024

Långfredag och Dagens fönster ...

Var gång jag kommer ner från övervåningen och solen tittar in från öster i vardagsrummet - och det gjorde den idag - blir jag så innerligt glad. Och där, till höger i soffan, tittar Sigge fram! Hela natten sover han där och är lite nyvaken när vi kommer ner. 

"Men när  j a g   kommer ner först, då bryr han sig inte ., då sover han vidare!" säger pv. 

Frukosten är avklarad .., det är hur fint som helst ute och jag har ringt och gratulerat Emma, som idag fyller tjugosju år. Underbara, goa Emma som är så mjuk och fin! Grattis Emma, du vår solstråle!


Så här såg det ut när dagens 27-åring var brudnäbb då, när moster Anna och Micke gifte sig. 

På programmet idag ..? 

Vågar jag berätta att pv helgar vilodagen med att kämpa med bygget på gamla altanen? Själv tänker jag mig nu att ge fåglarna frukostfrön .., räfsa lite på tomten .., vi ska ställa i ordning trädgårdsbordet och stolarna .., det känns som om Ecke och Britt kanske kommer ut idag och då kan vi sitta där ute vid eken och dricka kaffe. 

I kväll tänker jag titta på det här programmet.

"Muren" missar vi aldrig, det sänds ju också ikväll. 

Gudstjänst klockan 10.00 ... kanske att jag är inne då, annars går det ju i repris.

7 kommentarer:

Anonym sa...

Det programmet såg vi häromdagen. Jätteintressant!

Glad Påsk! 🐣
//Kattis

Monet sa...

Generalens dotter har vi också sett. Tyvärr ingen ovanlig historia långt in på 40-talet då oönskade graviditeter var ett enormt stigma. Många gjorde som som huvudpersonens mamma, gifte sig snabbt med en annan man trots att man var gravid med en annan. Kommer du ihåg Tre Kärlekar (som finns på SvTPlay)?

Jag har flera i min vänkrets som råkat ut för exakt samma sak och trots den första chocken och identitetskrisen har det slutat mer än lyckligt eftersom man oväntat fått en helt ny familj där samhörigheten varit omedelbar!

Bert Bodin sa...

Muren missar jag aldrig.

mossfolk sa...

Tack för tips, den dokumentären ser jag gärna.

När jag var barn var det här en lååång fredag -en dag då man absolut inte fick leka med kompisar.
Jättekonstigt, tycker mina barn som har haft kompisar här hela dagen. Men vi har i alla fall pratat om att det är långfredagen och hur den har uppmärksammats genom tiderna. Det är ju alltid något ;)

Elisabet. sa...

mossfolk: minns också Långfredagen som olidligt lång och inte fick man gå till kamraterna och leka heller och det var sorgemusik på radion. Lite annorlunda nu , men jag följer pv:s brorson med familj som just nu har bilat ner till Italien och det märks att i andra länder är det annorlunda. Mycket som var stängt.

Elisabet. sa...

Kattis och Monet: Ska titta ikväll i stället, vi däckade ,-)

Elisabet. sa...

Bert Bodin: tycker sååå mycket om Muren och även om programledaren.