onsdag 12 juni 2024

En vanlig onsdag ...

Och gubbe nr 3, förfärdigad av Britta Holmlund i Malå, får också vara med. Snygg färg på kroppsgarnet, det grönaktiga. Vi hade en ryamatta hemma i Malå, ja, i den färgen. Mönstret var designat av Ingrid Skerfe-Nilsson.  H u r  kan något sådant, som denna kvinnas namn, fastna i ens minnes arkiv?

Det är en gråmulen morgon och jag kan konstatera att vi numera sover längre om morgnarna än tidigare, särskilt pv. Han kan omöjligen begripa varför? Jag säger att det kanske beror på stigande ålder. 

Och det händer allt oftare att även husets herre tar sig en liten tupplur, liggandes i solstolen ute på altanen. 

Efter sexton år tillsammans, blir det rutiner med det mesta. Jag förbereder allt inför frukosten redan kvällen innan, fortsätter på morgonen .., och han diskar undan. 

Idag tittar jag på Ambulans kod röd där det handlar om en del verkligt svårt skadade patienter, nästan så att jag - mellan varven - viker undan blicken. Särskilt när dom har så ont att dom skriker av smärta.

Under tiden ägnar sig Pv åt mejlväxling med Nordea. Som kassör i Kammarkören har det varit ett krångel med att posten går till den föregående kassören och det kan tyckas vara en bagatell att ändra, men se, det har det inte varit. 


Och så har kungsljuset återigen visat sig nere vid hamnen i Skallkroken! Det är ett år sedan senast,

Tjopp bara, så stod det där - på exakt samma plats som tidigare somrar - och så mycket större än andra än växter i närheten. Högrest. På gränsen till mallig.

På något vis känns det tryggt med det som år efter år återkommer. Det som liksom är bestående

Just så är det med kungsljuset.

Forts. Kod röd. Medan jag skriver detta får en ung man som kraschat med sin motorcykel hjälp att dra benet i rätt läge. (Senare ska vi få veta att hans lårben var brutet och benet låg i en helt galen vinkel!) Trots ketamin och lustgas skriker den unge mannen högt ("men du kommer inte att minnas smärtan efteråt!" säger den kvinnliga läkaren och det låter ju trösterikt ...) och jag tänker att ofta är det motorcykelolyckor som är det allra värsta, plus människor som dråsat ner från ett tak och då ofta hamnat  på ett betonggolv.

Och så det ständiga krånglet att få ner åldringar från övervåningen i brittiska hus, där trapporna är extremt branta och smala. All heder till sjukvårdspersonal som arbetar med sådant, ja, med allt annat också, för den delen!

Nu ska jag vaska golven!

6 kommentarer:

Gunnel sa...

Det blir verkligen mycket rutiner i ett långt liv tillsammans. En del är faktiskt rätt konstiga. Men just frukosten gör vi alltid var för sig, vi har olika åsikter om vad som är en bra frukost.

Anonym sa...

Gunnel: Detta fick mig att le. Förmodar - men det kanske en grov generalisering, till viss del baserad på egen erfarenhet - att din frukost är ..., ja, mer hälsosam? / Elisabet

Gunnel sa...

Precis!

Elisabet. sa...

Gunnel: ,-)

Turtlan sa...

Här plockar oftast en fram och en plockar av under vardagsmorgonar (heter det så i pluralis?)
Jag förbereder en del kvällen innan. Tex kokar ägg ta med till jobbet.
På helgen kokar den som först kommer ner ägg.
Matlådor sköter jag som oftast.

Jo vi har verkligen också skaffat rutiner och vanor. Ibland kan jag undra hur det blivit så med vissa saker. Inget vi pratat om att det ska bli på ett visst sätt.

Anonym sa...

Turtlan: Är det inte så att det faller sig naturligt allt det där? Jag är den mest morgonpigga (trodde alltid att pv var det, tills han slutade arbeta på riktigt) och tar gärna frukostbestyren själv. Delvis också för att han lyckas stöka till det så mkt när han plockar fram grejer..., skåpdörrar står öppna och .., nej, det blir så rörigt, han får hellre diska. Eftersom jag omöjligen kan stå på knä, letar han sånt som försvunnit under soffan 😉, jag städar oftast, han gör ju såå mkt som är tungjobbat (och syns mest). Det fungerar bra. /Elisabet