lördag 15 juni 2024

Återbördade .... 

Kom till Bunkeflo vid halv fem i torsdags (då hade pv först hjälpt sin kusin Maria med att ta ut gammal kyl/frys och därefter sätta in dom nya) och nästan genast satte sonen och pv igång med grunden till respektive staketstolpes bottenplatta. 

Efter ett oerhört kämpande kom den första stolpen ner i sin grop och hölls därefter på plats med bland annat spännband och skotet från gamla segelbåten. 

Människor passerade .., sneglade på vad som pågick .., och det blev lite småprat, bland annat med näramaste grannen som varit ute och rastat sina två airdale-terrier.

Så blev det paus och tre timmars flyttkarlsjobb hos en kollega till sonen och så på´t igen när dom väl kom hem. 

Krångligt blev det med stolpe nummer två och oj, oj, oj ..,  jag tänkte på deras ryggar när dom stod där och höll emot och försökte få stolpen i våg och ja .., hjälp.

Vi hade med oss cementblandaren hemifrån och han som är 5 år hjälpte till att slänga in sand i blandaren .., han räckte dem brädor och rullpinnar och var så uppenbart lycklig över att känna sig delaktig.  Minstingen, han lullade på lite för sig själv. 


Att bre ut cement tillsammans med sin pappa ..., vilken lycka ..., och att få beröm och höra att man kämpat på så bra ...., och få göra high five och stråla som en liten sol. Behövs det så mycket mera. Egentligen. 









"Thomas, Thomas .., vi bygger en polisstation!" sa Elliot. Den minste ville helst riva allt som storebror byggt.

Vid halv 5 i morse hörde jag den minste ropa "ma-ma! ma-ma" och när jag vid halv sex lämnade sängen och gick in i vardagsrummet, då låg mamman och sov på soffan och intill henne satt minstingen och tittade på Barbapapa och oj, så jag förstod henne!

Några timmar senare såg det ut så här, det var efter frukosten. Och klockan nio var vi på återvinningen som heter Ollebo (härligt namn!) och slängde sånt som blivit över och även ett bord och en soffa från flytten dagen innan och så iväg hemåt. Möttes av en sömnig Sigge - han kom från uterummet och jaaaamade lite så där som han brukar göra - så fick han extragod mat och gick sedan ut igen. Sommartid är det minsann inte mycket vi ser av den krabaten. Mest ligger han på en av trädgårdsstolarna där inne och ibland på soffan.

Ja, så var dessa två dagar i Skåne. Fint väder precis hela tiden. Bjöds på grillat från kvällen innan och ett underbart gott rött vin - Lynx - sååååå mjukt och fint!

Nu är det EM-fotboll som gäller, plus regn och blåst och eld i kaminen. 

Ajöken, sa fröken.

6 kommentarer:

Anonym sa...

Oj, vilken energi de har dina karlar! ellem

annannan sa...

Så duktiga de är! Men får vi veta hur det verkligen gick med stolpe två?

Elisabet. sa...

ellem: ja, i alla fall oftast ,-)

Elisabet. sa...

Annannan: Jodå, den kom på plats innan fotbollen tog sin början vid åtta eller nio på kvällen! Då var båda två fastspända och stod där så fint! När den skulle i gropen - den andra - var A och pv tvungen att vrida den lite och jag tänkte att nu ryker Anders nacke som han har besvär med sedan tidigare. Det var han som skulle "vrida stolpen", men det gick bra.

mossfolk sa...

Jisses, var får de all energi ifrån?!?
Så roligt att få vara med och hjälpa till! Det blev inga handavtryck, där i cementen?

Elisabet. sa...

Mossfolk: nej, det ska väl läggas på jord och gräs över, antar jag. Men smart tanke!