fredag 14 juni 2024

Fredag i ett annat land ....


Ja, i landet Skåne. Tidig väckning, redan vid halv-5-tiden hörde jag den minste ligga och småprata för sig själv .., så kom han lullande in till vårt rum, kröp ihop mellan oss och tittade på bilder av Sigge och Harry i min mobil. 

Sedan halv 6 har åtminstone övertecknad, den minste (tillika yngste), hans mamma och jag själv varit uppe. 

Bäst hittills idag: att få hålla i farmors handspegel och kolla in den där lillkillen med rufsigt hår. 

Och om det nu går som det är tänkt, så ska dom här två granitstolparna á 200 kg/stycket komma på plats idag. 

Pv har filurat på hur det ska lösas, sen får vi väl se om det det blir som planerat .Ja, Anders har såklart också tänkt ut det. Det blir spännande det här. 

Vid halv sju på morgonen kanske, tittade vi på någon repris av brittiska Antikrundan. 

"Titta, vilken fin blå kofta tanten har och titta där, där en fin hund och där en till hund och farbrorn har också en blå kofta och titta där, vilken fin medalj farbrorn har, hans farfar (eller möjkligen morfar) räddade många liv i en gruva och nu är där ännu en hund, titta, så fin .., vilken lång svans den har!" 

På så sätt kan Antikrundan bli ett litet äventyr och alldeles prick stilla satt minstingen, lojt tillbakalutad mot farmors bröst. 

Och en timme senare lämnade pv sängen och då blev det Legobygge, frukost och plocka bort och nu är hon som är farmor trött.

6 kommentarer:

bettan sa...

Tidiga morgnar har aldrig varit min melodi. Jag kan genom dina rader känna känslan av den speciella tröttheten. Tänk att mitt barn och två barnbarn har aldrig varit så väldigt morgonpigga. Inga halvfem-morgnar, tack och lov.
Men det finns ju en poäng i att bebisar och småbarn är så himla gosiga. Det underlättar😉

Anonym sa...

Jag skulle gärna titta på Antikrundan med er! / Annannan

mossfolk sa...

Båda våra har varit morgonpigga, alldeles särskilt storebror. Under flera års tid hade vi som mantra för oss själva att efter klockan fem var det morgon. Just det saknar jag inte ett dugg ;)

Elisabet. sa...

bettan: jag minns knappt hur mina egna barn var i den åldern, men ingen av dem har varit någon långsovare i alla fall. För mig har det inte varit någon större sak, då jag själv tillhör de morgonpiggas skara. Men detta .., att höra Viggo ligga och prata för sig själv vid halv 5 och då ana att ...., han kommer nog in snart! Även om jag är vaken, är det skillnad på att vara vaken och vara pigg ,-)

Elisabet. sa...

annannan: Ja, men det hade varit trevligt!

Elisabet. sa...

mossfolk: Halv fem och fem är ändå för tidigt .., särskilt som vi ju ofta är uppe lite längre när vi besöker dem. Steg upp vid halv sex och gick in i vardagsrummet, då låg Maja och sov i morgonrocken på soffan, allt medan Viggo tittade på Barbapappa. Jag förstod henne.