söndag 9 juni 2024

Helgdag ...

Och kan man tänka sig, regn och rusk även idag. Vi tar bilen och kör till Ugglarp för att rösta i EU-valet (som om nu någon inte skulle veta vilket val det handlar om ...?). 

Fem kilometer, knappt. 

Det är mest äldre i lokalen, män och kvinnor i vår ålder och äldre. Vid halv tio är det ett tjugofemtal som har röstat, säger kvinnan som står i foajén och säger "en i taget!" 

Sedan jag läste hos Gunnel i Luleå, hon som hade koll på hur många äldre än henne det finns i hennes och makens valdistrikt, så ville jag gärna kolla upp den saken själv.  Ja, tyckte helt enkelt det var intressant. 

Nu vet jag också hur det ligger till. I Ugglarp-Långasands valdistrikt finns 277 personer äldre än undertecknad. För pv var det 309 personer äldre än honom. Tack Gunnel! Nu vet vi det. 

Vi röstar som alltid på olika partier och för första gången i mitt liv x:ar jag en av de som står på valsedeln. 


Kör hem via en mindre väg i Ugglarp, den går nästan rakt ner mot havet och om man vill se vackra trädgårdar, då kan man ta den svängen. 

Oj, så fint där är på tomterna och i en stor hage ligger ett sällskap får och vi stannar bilen och hälsar och småpratar och får är väl inte lika nyfikna som kor .., bryr sig inte i att komma fram, men tittar länge på dom där figurerna i bilen. 

Vi pratar om pv:s ungdomskompis M som flera gånger seglat med pv - bland annat i Dalslands kanal - och som dagen innan studentjubiléet drabbades av en stroke. 

Han och hustrun har en sommarstuga vid Grimsholmen, kanske en mil från Ugglarp och det var där jag första gången såg hur en ekorrmatare fungerar. (Den kom sedemera att kallas för rått-matare ...). 

 

 

 

 

 

 

 



Väl hemkomna tittar jag till rabatten som nu snart helt övertagits av ormbunkar. Nå, jag rycker upp dem - och framför allt alla små skott - vilka dyker upp lika snabbt igen.

Den blå blomman heter "Tremastarblomma" och är så vacker. Undrar om jag inte fått dem av grannen Birgitta?

Vilken ljuvlig blå färg!! 

Och ja, jag älskar blått.

4 kommentarer:

Anonym sa...

Det har kommit fem ynka millimeter regn vid vår stuga på östkusten medan vi var på västkusten. Hemma i Söderköping kom det ca 10 i en störtskur igår.
Vi fick lite påfyllning i tunnorna vid stugan, men har fått vattna tomater och grönsaker. Så synd om blåbär och lingon torkar bort även i år.
Bloggblad

Elisabet. sa...

Bloggblad: Vi har haft några fantastiskt fina veckor med över 25 plusgrader, men nu är det mer som vanligt. Är det inte kruttorrt, så är det skyfallsliknande regn. Och BLÅST. Nåja, det visste jag innan jag flyttade hit, men ändå. De dagar det är vindstilla, då hajar man till när man går ut på morgonen .., man förundras över vad som har hänt!
Stackars människor som bor i länder med ännu värre väder - temperaturer på långt mer än fyrtio grader och med jordskred och översvämningar.Allt är ju relativt. Trivs din dotter i Halland?

Anonym sa...

Tremastarblomman är så fin! Underbar blå färg.
Vädret gjorde sannerligen en totalvändning. Förra måndagen högsommarvarmt. Paddlade till klippa vid Gåsfjärden här utanför. 28 i luften och runt 20 i vattnet. Så ljuvligt! Och idag 9 plus och kalla vindar. Hoppas på regn i veckan och sedan får sommarvärmen gärna komma tillbaka.

Anonym sa...

Glömde skriva att det var jag, Elisabet i Helgerum, som skrev förra kommentaren🙂