lördag 31 augusti 2024

Lördag ...

Ja, det blev två dagens fönster idag, men det gör ju inget. Det gäller att vara flexibel. Återigen tack till Turtlan och ellem!

Lördag idag. I mer än tre timmar har vi varit i Skallkroken och jag har simmat i omgångar - LÄNGE - och det blåste från nordväst och efteråt, när vi satt på piren, saknade jag min sköna poncho .., jag började frysa så jag hackade tänder. (Den - ponchon - visade sig ligga på gräsmattan när vi kom hem).

Läste lite ur Ulf Lundells mastodontdagbok och den är väl ungefär lika enahanda som att läsa här hos mig. Det är mest att stiga upp, äta frukost, fundera över världsläget och politiker och så vädret, förstås. Att han har sex med sin flickvän N får vi också veta. 

På piren satt också två kvinnor vilka visade sig vara sprungna från den småländska myllan, närmare bestämt från Ljungby. (Ljungbyborna är som Egyptens gräshoppor .,. finns överallt!) Det blev lite småprat som blev till långprat och det handlade om yrkesval (en arbetade inom kyrkans värld och en inom LSS), men vi hann med hur mycket som helst! 

Ja, hur hade pv och jag träffats, undrade en av dem och sen gav det ena det tredje. Och vi bjöds på goda plommon ("vi har trädet fullt med plommon hemma, ta flera!" sa kvinnan) och det kändes som hade vi varit bekanta sedan lång tid tillbaka. Helt underbara människor!

Nu är vi hemkomna. På spisen kokar potatis till mig. Jag ska äta surströmming alldeles ensam, medan pv kalasar på fläskpannkaka. I skrivande stund knåpar han med DNs (nu har kolonet försvunnit igen) korsord och jag har putsat några fönster. 

En vecka kvar tills vi susar iväg till Kreta, men tänk, hela den här veckan ska solen flöda. Upp emot tjugosju grader varmt ska det bli!

10 kommentarer:

Anonym sa...

Så härligt det låter!
Hedgrenskan

Turtlan sa...

Härligt! Jag skulle precis skriva att ni kommer få fint väder nästa vecka i Halland. Ja här också nästa vecka. Kanske en båttur till helgen..? För oss alltså.

Elisabet. sa...

Hedgrenskan: Det var en kanondag på piren! Men jag är fortfarande nedkyld sedan längsta badet ever, tror jag.

Elisabet. sa...

Höll på att dåna när jag såg SMHI:s (nu har kolon återvänt, har väl varit ute på villovägar förstås ...) prognos för kommande vecka!

Anonym sa...

Det ska bli varmare i södra Sverige än det nordvästra Portugal jag ska återvända till…

Elisabet. sa...

annannan: Ja, bra att vi får "för-värma" oss. Jag är ingen vän att temperaturer över 20 grader egentligen, men finns bara vatten i närheten, går det ändå hyggligt. /Elisabet

bettan sa...

dina kolon spelar dig spratt..😁

Bert Bodin sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Gunnel sa...

När du kommer till "Vardagar 10" har Lundell tappat gnistan. Men han har samma flickvän. Fast jag har en känsla att du är rätt trött på Lundells vardagar.

Elisabet. sa...

Gunnel: Aha, du har således hängt med i böckerna! Jag är en mästare på att upprepa mig - men det är jag medveten om - och skyddar mig genom att säga att bloggen är min dagbok, vilken den ju OCKSÅ är, för mig. Herr Lundell är också duktig på att upprepa sig. Men kan du begripa att jag har svårt att lägga ifrån mig boken. Och inte förväntar jag mig att något väldigt annorlunda ska inträffa heller.