torsdag 29 augusti 2024

Torsdag .... 


Och så blev detta årets bästa dag, sol,- och badmässigt! 
Plus 21 i havet! Nästan ljummet.

Hämtade upp friherrinnan och vi hade solstolar med oss .., i gröna kylväskan fanns smörgåsar med pålägg och kaffetermosen var också med. 

Låååånga bad blev det och när det nu inte blåste så mycket, blev det 200 meter gånger 2 och jag kände mig så glad efteråt. 

Friherrinnan med sin spricka i bäckenet, klarar av badandet med den äran, får bara ta det försiktigt ner och upp för den ganska långa stegen.

Många trevliga människor dök upp; somliga med hund, andra utan och där var en ung familj med en liten tös i sittvagnen. Flickan visade sig heta Lilly Sierra. Sierra som andranamn. Så vackert!



I drygt två timmar blev vi där, om inte ännu längre. 

Pv valde att springa de sista åtta kilometrarna hem, men det var förstås för varmt, så han såg sig nödgad att promenera halva sträckan. 
Därefter en cykeltur till havet (hos oss) för att svalka sig. 

Och tänk, nu fungerar såväl kolon som andra tecken. 

Själv åt jag resterna av fisksoppan till lunch, satte mig sedan i sköna solstolen och fällde upp parasollet på altanen och så ägnade jag någon timme eller mera till Ulf Lundells dagbok från 2023. Vet inte ännu vad jag tycker. 
Vore jag hans flickvän - i boken får hon heta N - skulle jag väl tycka att det är måttligt roligt när han tycker att hon uppför sig som en tonåring. 




På väg till bilen stannade jag till och försökte utröna vad detta var för sjöfåglar. 
Önskar att jag hade haft kikaren med mig, men den var hemma eller inlåst i båten. 

Utan riktig zoom är det ju hopplöst att få bra bilder på lite längre håll, men kanske, kanske att här finns någon människa som direkt känner igen dessa fåglar och kan ge besked om namnet?

6 kommentarer:

Båthuspernilla sa...

Jag tycker att det ser ut att vara skrakar, troligen en familj storskrakar.

https://www.jagarexamenonline.se/viltuppslagsverk.php?djur=storskrake-smaskrake

Elisabet. sa...

Båthuspernilla: T a c k! S t o r t tack!

Anonym sa...

Så härligt! Jag är lite avis; vi har haft arton grader någon enstaka dag bara. Kalla bad i all ära, men detta att kunna vara i länge länge, det längtar jag efter. / Annannan

Elisabet. sa...

Annannan: Och vi var nog en sju, åtta personer som låg i länge .., tänkte på bilder från Kina eller Japan där tusentals människor (kanske det tiodubbla!) trängs i vattnet! Fick nu ta en liten omväg för att kunna simma. En väldigt skröplig man tycktes tio år yngre när han klev upp! Skulle vilja åka förbi Ystad idag och ta ett dopp i havet vid Mossby.

mossfolk sa...

Ja, varmt här också. På storebrors skola hade hela mellanstadiet utflyktsdag till en sjö. Det grillades korv, roddes, fiskades och badades. Så otroligt tur med vädret!

Elisabet. sa...

mossfolk: Tänk, så roligt för dem och kanske för lärarna också! Såg på din händelse att det är mycket som stundar nu för minstingen. Önska honom lycka till!